God Juldag !

Här sitter jag just nu hos julia, hon är och skjuttsar sina tonårsföräldrar till fest så jag tänkte passa på att låna datorn lite eftersom jag ej har internet hos farmor !

Julaftonen var väldigt trevlig och lugn och jag fick allt jag önskade mig plus mer så jag är nöjd. Imorn ska jag dock fira med mamma och den familjen så hoppas att nöjdheten fortsätter då... men det tror jag!

Innan det ska jag med julia och evelina en sväng intill storstaden nyköping och titta på julrean, kul att äntligen ha lite pengar över att shoppa för !

Frågan är bara vilken kategori detta ska hamna i.. är ju ej i spanien.. och är jag på resande fot fast jag är hemma? hmm.. får se vad det blir.

Soon enough

Om åtta timmar *peppar peppar*, sitter jag på bussen till Marid som förhoppningsvis ej är försenad. Vägde väskan förut. Var två kilo för tung så jag fick möblera om lite mellan handbagatet och resväskan.. Nu ska allt vara ok hoppas jag, har till och med 3 hg tillgodo... :P

Nästa gång vi hörs är det förhoppningsvis julafton och jag är förhoppningsvis i sverige !!

Kommer dock ej blogga så mkt där ifrån eftersom jag mest skriver för lilla familjen fär hemma så de ska ha koll på mig och det lär ju ej behövas då.. Men nått litet inlägg om mina små julklappar osv blir det säkert !

Färdigpackad !!

Ja nu är jag nästan färdigpackad alla fall.. Ska slänga ner nässesären imorn bara.. Åker ju ej för ens på onsdag morgon men imorgon ska jag jobba både dag och kväll så hinner ej packa då. Största delen av väskan består av julklappar så klart, men tror att jag kommer kunna hålla mig inom den tighta viktgränsen i alla fall... Hoppas jag !

Var och bytte min bussbiljett förut oxå så nu åker jag direkt till flygplatsen från logroño, vilket är bättre än att först åka till madrid, sen byta massa metro, eftersom jag redan nu har tight om tid för att hinna med planet. Jag är serriöst orolig att jag ska missa flyget och få spendera jul med elenas föräldrar typ... Men fanns inga tidigare bussar så vad ska man göra, det ända jag kan göra är att be om att de ej komme mer snö för då har jag problem. Om bussen ej kan köra i bergen pga snön får den ta en omväg på två timmar och två timmar har jag inte riktigt.. Kommer vara så nervös hela vägen..

Hade faktiskt föredragit att vara pauline nu, hon tog bussen vid åtta idag med den går hela vägen hem till henne i stprt sett.. Visst hon får sitta på en buss i 13 timmar men hon vet alla fall att hon kommer hem.

Nu ska jaf försöka sova, kommer j bli så mkt sömn de kommande dygnen känner jag på mig :S

GONATT !

"Jullunch" med "företaget"

Idag var det dags för julllunch med familjen/företaget Sanchez Arvidsson. Alla var finklädda när de hämtade mig och vi for till en av grann "byarna" för att äta på en typisk spansk restaurang där. Maten var faktiskt god, vi åt några fiskkroketter och kronärskocka (?) till förrätt och jag tog nån fiskfilé till huvudrätt. Där emellan hann vi oxå med lite julklappsutdelning. Jag hade endast handlat två små saker till ines men hon är ju den viktigaste så .. Själv fick jag godis till hemresan, en väldigt bra hårfön med sån grej som man kan sätta på så man kan göra håret krullkrull - som jag alltid velat ha - och en, tillsammans med ines, biljett till jullotteriet som är sjukt stort och populärt här. Vi kan vinna 300 000 kr tror jag med vår biljett, mindre oxå såklart men. Tydligen så hade elena och hennes syster vunnit 180 000 kr för några år sen på det lotteriet ! Sjukt hur många som medverkar, de har säkerligen sålt lika många biljetter som det finns invånare i spanien.. Kön till säljställena i madrid när vi var där sträckte sig flera kvarter bort.. Folk köade i timmar för en liten biljett lixom..

Men hur som hellst är jag väldigt nöjd med mina första julklappar, snällt av dem. Elena visste att jag ej har nån hårfön så det var väldigt bra. Nu hoppas jag bara att ines och jag vinner oss en slant. Jag var tvungen att lova att jag skulle stannakvar tills juni även om jag vann, men det är klart :P

Nu ska jag äta nybakta lussebullar och pepparkakor !

Pepparkakor med ... cola

Ingen julmust här inte, men får nöja mig med pepparkakorna hasse köpte med sig till mig från ikea. Fick även tunnbröd och köttbullar - mums !

Snön här har nu blivit till is, vilket varken gör det bättre eller sämre för mig och ines när vi ska gå ut. Vagnen vill lixom ej rulla framåt. Men bättra för mig personligen med is ostället för snö, jag kan ej gå bättre MEN jag slipper gå med påsar utanpå strumporna för att skydda från vatten. Det visar sig nämligen att mina skort/stövlar läcker in en hel del... Men fossingarna blev alla fall varmare med påsarna på så man får la se det possitivt.

Vet ej om jag har så mkt mer att berätta just nu.. Ska chilla ikväll, är klar med alla juklapps inköp, är frisk och längtar tills jul.. Det var nog allt tror jag !

Nej just ja en sak till, Ines har lärt sig att pussas.. eller alla fall göra pussljud i luften. Det roliga är oxå att hon förstår både på svenska och spanska när man säger : Får jag en puss? så pussar hon ! jaa äntligen lite respons, började tröttna på alla monologer...

Fairytale Of New York


Mysig juwllåt ju !


Palmer + snö = sant?


Efter spanskalektionen idag kommer en tjej inspringade och säger "DET SNÖAR!!!" Det gjorde det minsann oxå, och inte lite heller. Hoppas vi oxå får 20 cm snö och 15 minus som vissa städer har här nu. Det roliga är att spanjorerna blir helt handikappade nör snön kommer, de kan verkligen ej köra bil i den. Skolor stänger och man behöver ej gå till jobbet osv.. De hade massa tips om vad man skulle göra på nyheterna, om man var tvungen att bege sig ut i snön.. Bland annat att ha mobilen fulladdad och varma vantar osv osv.. Bra tips där !
Det ända som oroar mig är att jag har lite knappt om tid när jag ska åka buss till madrid för att flyga därifrån om en vecka.. Då kan ju ej trafiken stå stilla lixom, dessutom kör man minst en timme uppe i bergen oxå, utan staket. DET är jag rädd för ! Som sagt kan de ej köra i snö....


Do they know it's christmas?











Ikväll har jag pyntat lite i mitt lilla rum, och även slagit in nästan alla paket.. Självklart var jag tvungen att ladda ner en julskiva oxå att lyssna på under tiden. MYSE !


Jul, jul, strålande juuuul

Idag har jag faktiskt firat lite lucia, trotts att man ej gör det här nere. Fick mig lite lussebullar som hasse bakat idag och julkänslan kom med det och deras fina jul"gran" som egentligen är en annan blomma men aa.. fin ändå !! På vägen hem sen kom det några snöflingor oxå så jag var i extas !

Vid åttatiden knallade jag till centrum för jag skulle på middag hos Anne-Cecile från min spanska klass, med två andra flickor från klassen. Vi åt god at och vek sedan julstjärnor som den engelska flickan hade med sig, men de var från danmark så jag forstod intruktionerna bäst.. Vilket ej hjälpte mig så mkt eftersom jag gjorde fel ändå men aja. Anne-Ceciles pojkvän var med oxå, väldigt duktig på att göra stjärnorna :P

Nu ska jag sova, upp och jobba som vanligt imorn !

Äntligen slog jag henne !

Var och spelade lite padel med elena för en stund sedan och äntligen så vann jag, ganska överlägset oxå. Nöjd är jag för jag brukar alltid förlora, ej med mkt men ändå förlora..
 Efter matchen åt vi lite go svensk lunch bestående av köttbullar, potatismos och lingonsylt, det gillar vi - mer sånnt ! De hade även köpt mig en julblomma, första gången jag har en egen så den ska jag ta vara på !

Nu ska jag ner på stan och kolla julklappar med Pauline och Susy tror jag.. Vet ej var vi ska mötas bara men hoppas jag får reda på det innan jag går alla fall :P

Imogron hoppas jag på lite lussebullar hos hasse och dem för att fira lite lucia !


Helg igen

Denna veckan gick snabbt som få eftersom jag bara jobbade ons-fre, men ändå är jag trött nu så ska bli gött att bara vara hemma och chilla idag, var längesen ! Ska kolla massa Paradise Hotell om det vill funka och äta chipps å dipp ^^

Har hunnit köpa mig inslagningspapper idag oxå så kan börja slå in alla mina julklappar, hoppas vi har tejp hemma bara :S

Dagens - flickigt i rosa och lila


Trötta jag i hissen imorse;
Jacka och halsduk; H&M
Klänning och kofta; Zara
Skor; Nån affär här i spanjen som jag ej minns namnat på
Mössa; Vera Moda i Belgien


Morotspapegojja



Detta är min klasskamrat Pan, förra veckan berättade han att han gått en kurs i att göra figurer av mat. Vi ville se hur det gick till så idag hade han med sig en morot och en kniv. Några minuter senare var det en papegojja, imopnerade var vi !


Julkänsla sökes

Det är inte jättelätt att inse att det är ca två veckor kvar till julafton när man ej så mtk sett skymten av en lussebulle, pepparkaka eller adventjus. När man kan knalla runt i bara tröjan på dagerna för solen skiner och det inte är mörkt och trist och mysigt nån stans...
Känns som om det vore oktober eller nått sånt.

Hoppas dock på lite mer känsla till helgen, hasse kanske skulle baka lussebullar och vi kanske ska göra nått för lucia. Sen den 20 är jag bjuden på jullunch av företaget Arvidsson / Sanchez, de bjöd in sin enda anstälda som de så fint skrev. Tur att jag har en liten julklapp till ines !

Nu ska jag knalla iväg i värmen till spanskan...

A moment, a love

Lilla ängeln är sjuk, hon har nått fel på magen och det bara sprutar ut där bak på henne.. De har varit hos akuten och fått medicin osv, men lilla rompan är alldeles förstörd efter alla blöjbyten osv. Nu går hon på mjölk-diet så vi fick göra som förr i tiden då vi tog en sväng till bodegan mitt på dagen. Annars har hon mest sovit så min arbetsdag var väldigt lugn.


Sötan förra veckan med stooora overallen från sverige som hon var tvungen att ha för allt annat var blött från tvätten.. Lite nöjdare i mindre kläder kan man se..


Vid halv sjutiden idag knallade jag iväg till Berceo och två timmar senare igen var jag hemma med nästan alla julklappar, bara pappa kvar och lite småsaker. Nöjd är jag för jag har hållit budgeten väl, vissas presenter har gått över det utlovade priset men vissa andra var billiga så det gick jämt upp i slutändan. Hoppas jag får med mig allt hem bara, får ju bara ta med mig 15 kilo och väskan väger tydligen mer än 6 kilo i sig, hade med mig exakt 15 kilo i helgen såg jag när jag vägde. Och då var det bara kläder, för en helg - ej två veckor !!!


Temper Trap - Sweet Disposition (Axwell & Dirty South Remix)


Madrid i bilder


Plaza Mayor och dess lilla julmarknad

Enorma såpbubblor och spanska gatugodsaker

En H&M liknande inget jag sett förut, eller kanske nån exlusiv butik eller så.. Men ej H&M alla fall !

En park som jag faktiskt besökt en gång innan i Augusti, där man har utsikt över hela madrid och även ser palatset mkt bra. Mkt fint med alla höstfärger!

Ännu en park, lite mindre och lite närmre palatset.

Den sista och största parken, Parque del Retiro, var även den väldigt fin, med en sjö där man kunde ro osv...
 
Dessa charmerande bilder får ansluta vår lilla madridtrip. Förutom att ej ha handlat nån julklapp över huve taget har vi hunnit med några välbehövta McDonalds besök, knallat en hel del, lyckats ta oss runt med madrids metro och kollat en hel del på Disney Chanell...


Dagens bussoutfit


Inför dagens misslyckade och massa försenade busstur valde vi en chill outfit bestående av:
Jeans från Gina, mössa, sjal och väst från H&M och vovvet-shirt från Zara !


Madrid för hela slanten

Är helt slut efter vår andra hela dag på stan i madrid. Igår gick vi mest på stan, letade efter en marknad som sadan gjorde oss väldigt besvikna, men kom sedan hem ca 7 timmar senare utan att ha handlat nått i princip, inga julklappar alls har jag hittat som jag trodde. Idag har vi sightseeingat hela dagen, till fots i denna enorma staden :P Vi gick vid elva imorse och kom hem halv sju, hade då gått hela dagen ! Har handlat lite småsmågrejer men inget märkvärdigt.. Har däremot tagit säkert 200 bilder, fanns mkt fint och se här och vi har varit i två jättestora fina parker idag. Men bilderna får jag ladda upp när jag kommer tillbaka till logroño och har tid :P

Imorgon vid tre tar vi bussen hem igen, ska bli skönt att komma till en stad där man kan gå på gatorna utan att krocka med massa annat folk, men har varit väldigt trevligt att spendera några dagar här i madrid med min hermana !


Äntligen långhelg !!

Nu är vi alla här i spanien lediga tills på onsdag ! Resten av dagen ska jag dock städa och jobba.. Men har damsugare för en gångs skull så jag slipper sopa hela skiten och pauline ska följa med mig till jobbet så det är ej så farligt som det låter. Ska även packa väskan för imonbitti vid nio bär det av till Madrid !

Ännu en tapaskväll...

Är nyss hemkommen från centrum där jag avnjöt lite tapas med några tjejer från spanskan.. Den slutade nio, sen gick vi till en bar, de tog en öl, jag cola :P Sen gick vi vidare och åt en mängd olika tapas, mkt trevligt! Kan ju vara bra om jag skaffar mig några andra vänner än pauline och de eftersom de åkar i februari :/ Alla fall så var en av tjejerna, en engelska?, mkt trevlig och roliga att prata med, trotts att vi av nån anledning pratade spanska...

Nu är det gonatt !

Vintern kom med december...

Imorse vad det 4 grader när jag åkte till jobbet, på dagen steg det dock till hela 8-9 grader... Kallt ju! Ines fick ha små söta tummvantar på sig som hon ej riktigt förstod vad det var eller hur de fungerade men efter ett tag så fick vi alla fall på dem.
 Är fortfarande förkyld men hoppas att det ej ska bli mer än så alla fall. Glädjer mig åt att jag helt hade glömt bort min chokladkalender, trotts att den står mitt på nattduksbordet, har alltså två bitar att njuta av idag ! (Plus dippen och chokladkakorna jag köpte förut men det är ju ej lika stort så att säga..)

NU ska jag med sorg i hjärtat avnjuta säsongsavslutningen av The Hills </3

RSS 2.0