Halloweenparty

Hinns ej med att blogga idag, måste springa iväg till pauline nu, vi ska fixa oss till den lilla festen. Bilder utlovas till imogon !

Tapaskväll



Idag är det fredag och det skulle firas. Vi knallade ner på stan, Calle Laurel närmare bestämt som är tapasgatan här i Logroño. Vi började med min favorit, kycklingspett på bröd med guacamole. Sen knallade vi vidare och jag och emilia åt en baguett som hetter Cecar för den hade kyckling och grönsaker och go sås osv. Efter inhandlandet av lite smycken på gatan gick vi till sista stället där vi fick in två stora talltikar med "patatas bravas", typ som potatisklyfter med massa massa het och god sås. Proppmätta och belåtna knalade vi sen hem igen.


Inhandlade detta armbandet till min djävulsutstychel imorgon, är mkt finare i verkligheten, inte så orange.
Nu ska jag måla mina naglar knallröda och kolla på nya Gray's och Private Practice !


Dagens ord


Fiesta - Fest    


Dagens


Chinos; Cubus
T-shirt; Beshka
Väst; H&M
Slitna nedvikta skor pga stort skavsår; H&M


Like all the colours conspire to overwhelm the gray


Schöönt så att säga


Dagens ord

 


Diablo - Djävul


Devilsisters

Andra dagen avklarad för kvinnorna i familjen Dahlström. Mamma och emilia kom vid elva tiden till mig och ines och tog med henne på en liten promenad medan jag chillade hemma. Var nämligen tvugen att vila min stackars for eftersom jag hade varit dum nog att använda mina nya stövlar för första gången när jag gick till jobbet i 30 min. Det har nu resulterat i en ca 3 x 1.5 cm stor blåsa som gör så ont att jag ej kan ha på min några skor alls, fick ha på mig tofflor när vi gick till köpcentret på eftermiddagen.

Efter jobbet begav vi oss alltså till det andra köpcentret som ligger närmre mig, ca 15-20 min att gå. Jag skulle möta Pauline där eftersom vi skulle handla nått att ha på oss på Halloween-festen vi ska på på lördag. Bara nått litet hade vi tänkt oss, ingen hel dress eller så eftersom man bara har "läskiga" grejer på sig här på halloween, ej roliga saker. Tyvärr var allt slut i leksaksaffären och stora mataffären så vi fick knalla hem och hämta bilen och åka till Carrefour, typ som Coop Forum. Inte heller där hittade vi vad vi letade efter - djävulshorn på diadem. Köpte däremot ett knallrött nagellack som jag ska pynta till det med till festen. På utvägen dock hittade vi ett perfekt litet sett i godisaffären av alla ställen. Så nu har vi identiska horn, flugor och svansar ! Mkt roligt hade vi när vi provade dem i bilen sen. Svansen ser nämligen ut som nått annat... Böja och fixa den själv kan man oxå göra! Ser mkt fram emot lördag, festen är faktiskt hos en danska :P

Efter det åkte jag tillbaka till köpcentret där mamma och emilia ej var klara en så vi knallade lite till, sen åkte vi hem och åt pizza och massa god frukt. Har precis avklarat veckans The Hills, nu bara Top Model kvar !


So let's go out for old times sake


Dagens ord



Tener hambre
- Vara hungrig        



Shopping och storhandling



Första dagen för mamma och emilia här idag då. De kom till mig och ines vid elva tiden och då var vi båda utvilade och klara med våra sysslor så vi kunde leka och mysa hela dagen. En liten promenad tog vi, åkte till bodegan och fixade lunch till alla. Gosan var glad över all uppmärksamhet och visade sig från sin bästa sida.

Efter maten gick vi till al Campo och köpcetret där och alla affärer skulle besökas. De andra köpte lite kläder och skor och jag hittade faktiskt ett par vinterstövlar för 25 euro ! Mkt nöjd. Ingen bild dock för skulle ej varit stolt över dem i sverige, bara här där min standard på kläder har sänkts :P

Efter det gick vi till al Campo, eller "Maxi" som hasse säger, för att handla massa mat. Sedan var det bara att knalla hem med dramaten fullproppad !

Väl hemma tog vi det lite lugnt och förberedde sedan en stor fruktsallad och åt massa ost ock kex. Nu sitter vi alla här samlade på mitt rum igen, pysslandes med olika saker.



 


Presenter och godsaker



Har precis öppnat alla saker mamma hade med sig, förutom presenter så som ljus, julpynt, insmörjningskrämer, godis, dippar, tidningar, chokladkalendrar, hembakt bröd, etc etc. Så har jag även fått hit min älskade vinterjacka, 5 par skor (förutom vinterstövlarna som jag hade önskat som ej hittats), massa mössar och vantar, byxer osv osv.
Fick dock även mina telefonräkningar vilket tog ner glädjen för allt annat eftersom de är på mer än 50 % av min lön :/

Lurade även ner mamma på emilias madrass istället för att dela min lilla minisäng med henne, så sova gott ska jag nog göra alla fall !


Churros con choco'


En sockerchok i form av Churros med choklad fick vi förut när vi var och firade min rumskamrat på nått café. Churros är som... vofflor typ, fast inte riktigt som ni ser!


Dagens


Var ju så varmt idag så jag kunde knalla runt i bara linnet på vår promenad^^

Linne med favvoryggen; New Yorker eller nått heter affären, här i spanien
Chinos; Cubus


I'm back, and this time baby i AM bulletproof !

Ja nu är jag tillbaka efter en veckas uppehåll. Har varit en väldigt händelserik vecka, men orkar ej berätta om allt, så viktig är jag ej.


I lördags hade vi första "förkröket" @ our place. Mkt trevlig kväll med pizza, chips och mycket omtyckt svensk dipp ! På bilden ser vi Marie France till vänster som oxå provade sig på lite alkoholhaltiga drycker för första gången, Susy i mitten och Pauline till höger. I slutändan blev det bara jag och Pauline som gick ut men det var ej fyskam ändå !
Som andra bilden visar har det även hunnit bli svinkallt, men inget att oroa sig för nu för värmen har återvänt, nu är det runt 25 igen istället för 5 !


På dessa bilder ser vi först storknodden som ej var glad när jag satte på henne hasses gamla mössa, bak och fram och allt, var EJ omtyckt. Men sen skrattade jag så mkt åt henne att hon oxå gav med sig ;)


Innan utgången, Pauline och jag försökte flertalet gånger att få en bra bild, är ju ej lätt att lyckas när jag är med...

Nu ska jag tvätta håret en snabbis sen springa bort och möta Pauline, Marie France och Aurelie tror jag för rumskamraten min fyller ju år idag och vi ska till nått café och äta spanska gosaker. Sen springer jag iväg på spanska, hem och hämtar bilen sen in till stan igen och hämta mamma och Emilia som kommer med bussen kvart i tio !! :D


Dagens ord



¡Feliz cumpleaños! - Grattis på födelsedagen! (a Marie France)


Torka

Det är mkt nu. För mycket för att jag ska ha tid eller ork till bloggen. Vi får se när jag kommer tillbaka, kan vara några dagar eller veckor. Hoppas min jättestora skara läsare förstår :)


I'm off...

... på pensionersdansen ! Vad ska man göra om man betalt massa pengar för det lixom... kan ju gå för motionens skull alla fall.. Inte för att man ens blir varm men, är väl bättre än att sitta här. Sen blir det spanska direkt efter det oxå, skriver mer ikväll !


I love you, man



Kollade just på denna filmen. Hade inga förväntningar alls så blev glatt överraskad, kan rekomenderas om man ej har annat för sig!


Dagens ord



Guapo/-a - Snygg



Cause if you liked it then you should have put a ring on it


Detta blir två favoriter i repris för dough publicerade båda på förra bloggen men är ju väldigt skoj så varför ej igen right ;)







Sista såg jag nu, lite kul det med....


No, I won't step back but I'll look down to hide from your eyes

Det är redan kväll, men är väl ej så konstigt att dagen går så fort när man sover bort halva. Det var alla fall väldigt trevligt att spela padel igen, var ju ett bra tag sen sista. Som tur blev det 1-1 i sett också så ingen behövde förlora, hade ju varit förfärligt. Vi bestämde även att vi skulle spela dubbel med mamma och emilia när de kommer om lite mer än en vecka, får se vad som sägs om det ;)
Passade även på att promenera fram och tillbaka dit när vi skulle spela så lite motion har jag ändå fått idag för ovanlighetens skull.

Vad jag ska göra ikväll är ej så roande att berätta men, blir väl mest chill. Ska hänga min tvätt! yeey.. och varför inte blanda till lite chokladpudding som jag fick med mig från Hasse idag?!


God förmiddag !

Borde egentligen säga god morgon eftersom jag precis vaknade men det vore ju lite skamligt... Satte på spanska mobilen som varit död och såg att elena hade bokat padelbanan vid två så det är bara att slänga i sig lite frukost och knalla bort nu antar jag ! eller ja först måste jag kolla vem som vann alla priser på bloggawards eller vad det nu heter...

Trevlig söndag folket !

Nightmare



Såg just detta klippet på Stina-Lees blogg. Herregud, jag skulle ha dött! Tänk, bara tänk om nått sånt skulle hända med ines när jag var med !? Skulle aldrig bara släppa vagnen så men ändå, var ju ej med flit. Jag mådde fan skitdåligt igår när jag hade glömt byta blöja på henne när vi var ute och gick. Iofs hände nått värre när elena var med henne senare, hon rullade ur sängen när vi försökte vika ut bäddmadrassen !! :O Duns sa det bara så låg hon där på golvet. Golvet var täckt av en matta så var ganska mjukt men är tydligen väldigt farligt ändå hör stackarns huvud ej har stänkt sig helt än om man känner tydligen. Inget mer sånt får hända asså !! Men att bli påkörd av ett tåg?! pjuh..


Dagens ord



Novedad - Nyhet

;)


Don't leave me waiting too long, please come by



Ja nu är vi alltså tillbaka från vår lilla tur till Frankrike och Bordeaux! Vi åkte igår morse då termometern visade hela 4 jävla kalla grader här, fick världens chock när jag kom ut i mina ballerinaskor! Men som tur var hade jag med mig filt och sockar till bilen så... Resan tog väl en 5 timmar sisådär och när vi var framme där elena skulle ha sitt möte gick vi till nån liten lokal krog och restaurang för att äta. Var bland det äckligaste jag ätit i mitt liv - nån mörkbrun fisksoppa utan nått i som smakade som det såg ut och pasta fick jag in. Pastan var nästan värre för den var täckt med nån ost som lucktade så illa att när jag fick in en tugga i munnen och börja tugga fick jag faktiskt kvällningar. Ingen bra första erfarenhet av fransk mat där inte men... Lite bättre var det på kvällen då vi var på en annan restaurang och jag tog en pasta carbonara.
Innan det så han vi dock gå en liten sväng på stan efter elenas möte. Kollade några affärer men jag ville ju ej spendera pengar så det var bara ines som handlade - en bebiskofta för 650 spänn ! Lagom sådär...

När vi kom tillbaka till hotellet var det läggdags för lillan och jag gick ner och köpte två varmchoklad till mig och elena, som jag senare lyckades spilla ut över hela mig och mina lakan ! (Y) bra där ! Det var nämligen så att jag kollade på nått på datorn, det var kolsvart i rummet och chokladen var så varm att jag var tvungen att ta en sked i taget. Därför höll jag koppen i vänsterhanden som snart vinklades åt allderles fel håll av all koncentration på annat och halva koppen rann som sagt ner över mig...

Idag gick vi upp vid åtta och har spenderat större delen av dagen i bilen. Därför ska jag bara stanna hemma idag och chilla. Kan vara skönt det, så kanske jag till och med kan hålla mig vaken på dagarna nästa vecka?!


Gosenäsan i alla sina kläder. Hon vägrar acceptera läget verkligen när hon får sitta i vagnen med den jackan. Gav henne en leksak när vi var ute och gick, hon bara kollade på den och mig som typ vad är meningen jag kan ju ändå ej röra mig. Dessutom kan jag lägga till att det inte funnits en människa som ej sagt, ååå vad söt han är! under denna resan...

         
Utsikten på vägen hem genom baskien. Inte fel det !



Gigi D'Agostino - I'll Fly with You


Stop talking FFS !

Fan va sur jag blir på iranjäveln ursäkta språket han kan ju ej hålla tyst ! Fan vad han babblar på sin fula spanska och frågar massa saker medans han flaxar med armarna.
Dessutom gjorde min jävla trötthet sig synlig oxå eftersom jag ej kunde hålla ögonen öppna hur mkt jag än försökte, pinsamt för läraren märkte tydligt och frågade efter ett tag om jag ej hade sovit mkt. Det konstiga är ju att jag har sovit tillräckligt. Det är verkligen ej vanlig trötthet för jag somnar typ stående nästan, ögonen går ej att hållas uppe. Bergsäker på att jag har nån sjukdom som tar all min energi eller nån ny hjärntumör eller nått för såhär har jag aldrig varit innan.

Måste packa och vika tvätt. Vill ej. VILL TILL USA !


Dagens ord


Agradable - trevlig




Vi välkomnar hösten...

Det gick väldigt snabbt när sommar blev höst här, de tre senaste dagarna har temperaturen sjunkigt drastiskt. Idag var det 10 grader när jag som tur var pkte bil till jobbet och nu är det väl runt en 18, som det brukar vara när jag går...Idag hade jag på mig 4 plagg på överkroppen lixom och själ men frös ändå i skuggan ibland. Vissa går iofs fortfarande i T-shirt vilket jag ej förstår men. Sötan ligger numera nergosad i en fleecesäck när vi går ut oxå, måste vara uppskattat !

Snart ska jag knalla iväg på TRE OCH EN HALV timmars spanskalektioner... Kommer avlida av hunger !


and they call it puppy love

Hasse och elena är som sagt ute och firar sin dag nu och jag sitter därför på deras soffa med datorn nu istället för på min säng.
Anyway, var så sött förut, så satt elena och gjorde lite saker på datorn, så kom hasse och hade fixat och donat som fan, tatt på sig kostym osv. Hon blev allderles fnissig och så, sa att hon oxå måste fixa sig. Men han bara fnissade med och sa att hon var fin som det var. Haha sweet ^^


Dagens ord


Perezoso/a - Lat




Stop talking !

Just hemkommen från min första spanskalektion på andra stället, där läraren varit sjuk så länge. Läraren var väldigt... ja vad var hon? sympatisk kanske ? Ja vi säger så.
 En av eleverna dock, kan jag ej säga samma om. Fy fan vad han gillade höra sig själv prata på sin fula iranska spanska va?! Bla bla bla jag kan 22 språk typ.. sa han minst fem gånger.. Så när läraren skulle förklara nått som ingen förstod frågade hon vilket språk hon skulle säga det på lixom om vi alla anda kunde franska oxå till exempel, alla sa engelska förutom han som gillade sig själv så mkt för han började igen räkna upp alla språk han kunde..
Inte nog med det så skulle han fråga saker hela tiden fast ingen förstod honom typ.. Å inte saker som hade med det vi pratade om att göra utan saker han själv ville veta som hade med typ hans yrke att göra osv. Förstörde hela lektionen som förövrigt redan var lång, två timmar och en kvart...

Nu kurrar magen som fan eftersom vi bara åt soppa och sallad till lunch så jag ska ta och laga mig lite stuvade mackaroner och köttbúllar innan jag ska iväg och jobba sen igen !


Jobba skola jobba skola

Lång dag kommer denna bli kan jag tänka mig. kom precis hem från jobbet, ska till spanskalektionen om en halvtimma, sen iväg och jobba igen för det är hasse och elenas 9 års dag sen de träffades eller nått..
 Mina stackars serier blir ju lidande, kommer aldrig hinna kolla fyra olika idag :(

Måste springa nu, börjar om en kvart visst !

God kväll

Det var en lång dag förut med huvudvärken och allt men har blivit bättre nu. Jag var tvungen att pallra mig ur lägenheten vid hal sex tiden för elena och jag skulle ju försöka byta vår danskurs. Vi stod där i en halvtimme säkert och kollade på tavlan med lediga kurser utan att hitta en enda grej som vi både ville gå på och som passade i tiden. I slutet var det typ så illa att vi tänkte gå arabiska bara för att ej förlora pengarna vi hade betalat för dansen. Men nej inget hittade vi som sagt så vi är fast vid dansen om vi ej vll ha hälften av pengarna tillbaka. Kan ju alla all vara bra att gå dit en gång till och se om mina kläder som jag glömde är kvar.

För övrigt har jag ej gjort nått ikväll, förutom att råka spruta ner hela badrummet med vatten när jag skulle duscha men det är ju sånt som händer. Imorngon är det onsdag sen är det bara en arbetsdag kvar, sen är det helg igen ! Chill, tre dagar jobb ändast !

Ikväll ska jag sova tidigt så jag kanske kan vara utvilad imorgon för första gången så jag slipper oroa mig att jag gått och fått nån livsalvarlig sjukdom som ger mig noll energi trotts att jag sover :S

Godnatt folket !



Dagens ord


Dolor de cabeza - Huvudvärk



Huvudvärk

Mitt huvud har bultat som aldrig förr idag och ögonen vill ej riktigt hänga med de heller. Blir ingen tant-dans idag alltså, men elena och jag ska åka till deras kontor eller vad man säger och försöka hitta nått annat vi kan gå.. Spanskan vet jag ej heller om jag orkar men, vi får la se!

En kul sak är dock att på fredag åker jag till Bordeaux, stannar tills lördag ;)


Kvällsstädning

Har städat rummet såhär på kvällskvisten. Har ju ej blivit gjort innan i helgen så var tvungen, dammsugarn ska antagligen tillbaka imorn så.  Känns skönt att ha gjort, är så trött nu att jag ej har mkt mer att säga men det har varit en trevlig ledig måndag !


Dagens ord


Amigo/amiga - Kompis


Trött trött trött

Sitter här och är allmänt seg och gör ingenting. Det är precis vad jag vill fortsätta göra oxå.. Men tog ju hem dammsugarn från elena och hasse så jag skulle kunna städa ordentligt i helgen så kanske ska ta tag i det idag, massa tvätt har jag oxå... Men lite kan det nog vänta tycker jag.


I've got my money, let's spend it up

Var ju som sagt meningen att jag skulle spara mina pengar till alla mina besök men det går ju aldrig vägen. Hittade dock inga skor, så får gå i mina trasiga som läcker vatten om det regnar i kväll oxå... Hittade dock ett par jeansleggings som jag iofs provade för en månad sen oxå men alla fall.. Ingen jeansfärg egentligen utan bara svarta men vill ej ha jeans hela tiden när jag går ut men inte heller leggings bara så varför ej en mix?!
 Kan även passa på att säga att vi åt på Mc Donalds för första gången oxå, eller kanske första för dem men mig första gången på länge alla fall, sen jag kom tillbaka i mitten av augusti!

Vad som händer ikväll vet jag ej riktigt, utgång eller ej lär vi märka tids nog !


Black Eyed Peas - I Got A Feeling (David Guetta Remix)


Dagens


Jeans: H&M
Linne: Stardivarious
Kofta med häng ^^ : H&M
Smutsiga skor: H&M


Dagens ord


Centro comercial - köpcenter     


Lyxfrukost

Har just tryckt i mig en hel hög pankisar till frukost, med lite lagom socker sådär. Inte alltid man får lyxa till det så men vi kan säga att jag firar långhelgen ! Håller samtidigt på med att försöka få tag i mina franska vänner, tror de fortfarande sover eller nått för inget svar nånstans ifrån får man :P Pratar samtidigt med deras andra kompis som var med förra helgen för vi tänkte nämligen bege oss till det andra köpcentret idag. Jag måste verkligen ha ett par skor..
Nämen nu när man pratar om trollen loggade Pauline in!
Alla fall, ska fixa mig lite snart och sen beger vi väl oss iväg, nån stans alla fall. Jag har ju hasses bil om inte annat ¨så ;)  dock måste den tankas och orkar ju ej slösa pengar på sånt :P

Vill oxå passa på att be om ursäkt om min svenska blivit förjävlig, eller snarare mer förjävlig än den var innan. Känns verkligen konstigt men många gånger måste jag stanna upp när jag skriver och tänka, hur säger man egentligen ?! Prepossitionerna är svårast :P Suck , detta behöver jag ej !


One day I'll go back there...


New York sommaren -08


Edinburgh hösten -08


What a day

Denna dagen har varit som en bergodalbana om nått.
Första nerförsbacken kom i samma sekund som att jag vaknade - 10 min innan jag börjar !!! Smsa elena och slängde på mig kläderna som jag som tur var tagit fram dagen innan.
Tar bussen en tredjedel av vägen, så långt man kan asså. Hoppar av, springer allt jag orkar vilket ej är långt med väska och utan energi. Lyckades alla fall ta mig fram på 20 min istället för 30 som vanligt och var en kvart försenad. Stackars elena men hon blev ej sur alla fall.
 Den andra nedförsbacken kom när jag hade rotat igenom hela Ines väska och märkte att min plånbok som jag var säker på var där inte var där. Märkte nämligen att den ej var i min väska igår när jag kom hem men ibland när jag handlat nått och ska packa ner snabbt lägger jag den fel i hennes väska. Men icke denna gången tydligen. Letar igenom hela deras lägenhet men inget. Ringer elena och frågar om hon sett, nej. Säger att det ej blir nån mjölk för Ines till lunch idag eftersom jag ej vill köra utan körkort.
 Vi tog vagnen och knallade ner till mataffären där vi handlat lite matsäck innan långpromenaden igår. När jag frågade så ringde tjejen i kassan på en annan tjej som fattade direkt när hon såg mig så hon knallade och hämtade min kära plånbok, dagens högsta punkt var denna!
Dagen knallade vidare som vanligt men förhopningsvis sista nedförsbacken kom när jag kom hem, men även den har vänt om och nu är jag snart på topp igen !

Vad som händer ikväll har jag ännu ingen aning om, tiden får utvisa!

Dagens ord


Cartera - plånbok


Home sweet home

Är nu hemma efter kvällens bravader. Lagom tid oxå tycker jag eftersom jag ska jobba som vanligt imorn.
Efter spanskan som gick väldigt bra, gick jag och min nya franske vän Anne-Cecile och mötte hennes kompisar som var på en bra där de alltid är på torsdagar. Sen gick vi vidare och åt massa smarriga tapas, nöjd att jag vågade prova allt men det var ändå inga farliga saker så :p En varm baguett med nått fläskkött och skinka och nån vitlökssås, en spanska tortilla (typ omelett med potatis), min favvo och sen vidare till sista stället där vi åt nån toast med skinka, mums alla fall !
Inte lika mycket folk ute idag som det vanligtvis är men det regnade som sagt en del så kan bero på det !

Nu ska jag krypa ner i sängen och kolla dagens Top Model, sen är det långhelg! Måndag ledig hela dagen ^^ Anne-cecil frågade om jag ville följa med henne för hon skulle gå nån långpromenad typ på lördag där pilgrimmerna som går från frankrike till spanien går, tar tre timmar fram och tillbaka och hon brukar ha med sig matsäck och så. Låter ju mysigt så varför ej. Vet ej om jag bestämt med de andra franskorna då för ska ju på fransk afton hos dom om jag förstått rätt men vi får la se hur det blir!

Gonatt !

Långpromenad till sjön


Den stora sjön som ligger ca 30 min från hasse och elenas lägenhet.


Logroño from a far, här kan ni se hur himla långt vi gick ! Eller jag kämpade och gick med vagnen i stekande solen ochInes sov mestadels :P


Dagens ord


Pierna - Ben


Dagens

Ska springa iväg på spanskan snart men har piffat lite extra eftersom jag ska ut lite i staden sedan efter med den nya fransyskan. Platt blev det vilket kanske ej var så genomtänkt eftersom det faktiskt regnar idag ! klädseln blir mer chillad dock, inte vill man komma med partyklänningen på andra lektionen lixom !

Känner mig helt okej utvilad äntligen oxå, kan bero på den två timmars-napen jag tog när jag kom hem ;)



Dages ord


Niñera
- Barnflicka



Damn girl



Idag har jag inga lektioner eller måsten, ska bara chilla heeeela kvällen, känns helnajs! Lagade till lite pankisar hos hasse och dom förut så ska nog ta några av dem så jag slipper laga mat oxå ^^ Sen väntar bara alla dagans serier, pirr !
Just ja en liten sak måste jag göra och det är att fixa mina vykort som ska skickas. Var meningen att jag skulle skicka dem första veckorna här men, nu tre månader senare har de ej kommit iväg än. Kan säga redan nu att ni som läser bloggen kan ej förvänta er ett.. Vad skulle jag skriva där lixom som ingen redan visste typ 5 dagar innan :P

Har ej så mkt annat att berätta, dagen har varit väldigt normal. Har dock varit sjukt trött av nån anledning. Råkade somna med ines sovandes i famnen på förmiddan i sissådär 45 min då jag egentligen skulle strykit... Ops !


Sötan ^^


Älskar busans kofta, så mysefin ju ! Kan även passa på att berätta att lilla klumpen vuxit ännu mer, börjar bli stor nu ju. Två hela tänder har hon fått, pratar gör hon hela tiden, på svenska är jag övertygad om. Hoppas på första ordet snart.
Hon är lika lång som en ettåring trotts sina 8 månader och väger numera runt 9 kg, vilket betyder armmuskler för mig !
Håret börjar växa ut på sidorna med så vi slipper den där stackars tuppkammen. Vanlig mat äter hon oxå, allt hon provar gillar hon dessutom :P haha inte konstigt att hon växer så.
Just ja, dessutom är hon allderles allderles underbar!


Dagens ord



Profesor/Profesora - Lärare


Jag drar till mig fransyskor!

Väntar just nu på att mina minipizzor ska bli klara i ugnen. Alltid lika bra att äta pizza vid halv elva på kvällen men jag hade ej så mkt val. Kom hem från spanskan för en timme sen och har duschat osv så magen skriker!

Vet ej var jag ska börja för att summera denna dagen men ska försöka göra det kort. Första danslektionen var idag och antagligen oxå den sista, eftersom när vi kom in där i salen, en halvtimme för sent eftersom hasse ej slutar jobbet och kan ta ines tidigare, bevittnar vi en ring med pensioneäre hållandes varandra i händerna. Vi båda står och stirrar men hakan nere vid bröstet i några sekunder tills läraren kommer fram och hälsar. Jag hade ju bytt om till träningskläder och allt men det behövdes verkligen ej. Vi dansade några lätta folkdanser till musik från några olika länder innan elena och jag gick en kvart tidigare eftersom hon skulle på nått möte. I all stress glömde jag min favvoträningstopp och kofta där har jag nu märkt i efterhand. Bara pricken över i:et med hela grejen lixom.

Därefter väntade första spanskalektionen dock som var en glad överraskning. Hasse hade berättat att när han gick där var de flesta i hans ålder och rumäner. I vår grupp var de flesta i min ålder eller lite äldre och alla var från olika länder nästan ! hela världen var representerade, till och med en till från norden !
Jag satt dock brevid en väldigt trevlig fransyska som jag senare gick tillsammans hem med eftersom vi bor ganska nära. Hon berättade att hon ej heller hade så många vänner här, så hon bjöd med mig ut på torsdag efter lektionen så vi ska till Calle Laurel och ta lite tapas till kvällsmat och försöka dricka lite vin kanske :P

Nej, nu borde pizzorna vara klara! Men suck vad klcokan är mkt, har ju både One tree hill och Gossip girl kvar att kolla och går ju verkligene ej att spara tills imorn eftersom det kommer tre nya serier då! ååhh sicka problem jag har ._.

Stor regnbåge imorse på väg till jobbet


Acknowledge me now or lose me forever


Adorable!

ps kolla bara första scenen:P


Monday night

Pirrar i magen efter dagens Entourage som var säsongens sista tyvärr, men himlans bra var det !
Innan var jag och handlade massa massa mat och inga gosaker så att säga. Visst för mig är ju maten gosaker med men aa..  Städa toaletten och bädda rent har jag oxå så nu känner jag mig värd de kexen jag åt med mummsiga osten jag oxå köpte ! kul att bo själv för man kan handla och äta precis vad man vill ju !

NU blir det Svenska Hollywoodfruar, hade helt glömt bort att det var idag så det blev en glad överraskning !

Imorn börjar danskursen och sen spanska direkt efter så måste vila ut mig tills dess oxå (Y)


Dagens ord

 


Enfermo/enferma - sjuk


Are you one of them?

Jag misstänker starkt att min spanskalärare som jag ej har träffat än är "one of them", en av dem som har Gripe A, eller mer känt som svininfluensan! Det är den enda rimliga förklaringen till varför hon ska vara borta så mkt tycker jag. Förra veckan sa de att lektionerna började idag, men så när jag kom dit, 45 min tidigare dessutom eftersom jag kollat fel på när det började, visste de ej om hon skulle komma eller ej. Jag satte mig utanför och väntade, går in igen efter 40 min då de säger att hon kommer tillbaka den 13:e?! Som sagt, svininfluensan !

Det gör mig inte så mkt egentligen att lektionen blev inställd eftersom jag ändå har mkt att göra som jag sköt upp i helgen. Städa toaletten, bädda rent och lite sånt. Ska även knalla bort till mataffären med min lilla kärra och handla lite god mat, lite ost och kex oxå tror jag minsann !
Sen väntar säsongens sista Entourage :'(

Dagens låt är gammal men väldigt... Bra! lite sad så, eller hämsk kanske mer är ordet men. Hade aldrig sett videon innan heller. Ska googla lite om dendär killen!





UPDAT. Såg nu i en dokumentär att den där John Wayne Gacy tydligen var nån sjuk seriemördare på riktigt ! Jag hade ingen aning om innan men, kollar dokumentären nu, älskar att se på sånna här sjuka grejer ! :O


Med hjärtat i halsgropen..

...sitter jag här och försöker skriva. Jonathan skrev nämligen nyss att pengarna som hade dragits för hans biljett hit hade satts tillbaka. Jag blev livrädd och började läsa genom alla mail jag fått och komfirmationer men är ju lite svårt att läsa på spanska när man har panik. Det verkade alla fall som om inget var fel men jag mailade hasse för säkerhetsskull :P

Nu måste jag skynda skynda för min första spanskalektion börjar om 20 min ! :O

Wish me luck !

Ostkväll

Kom precis hem från hasse och elena. Hasse ringde vid halv nio och frågade om jag ville komma över en stund och jag hade ej mkt annat för mig så han hämtade upp mig sen satt vi där och pratade med deras svenska vänner och åt ost. Trevligt fakitskt!

Nu ska jag försöka tagga ner lite och se om jag nånsin kommer kunna somna eftersom jag vaknade vid två idag, tveksamt men kan ju alltid försöka. Annars blir det massa OC, inte fel det heller !


Failure

Suck, kan ej kolla på idol här ifrån på tv4:s hemsida.. Det konstiga är att jag kunde det från tydkland men ej här :S Aja jag får väl gå och laga mig lite stuvade mackisar och köttbullar istället som tröst då...


Dagens ord


Cansado/cansada - trött       



You're just tired and it shows


Här är vi, jag och mina franska vänner i våra sjukt snygga 3D-glasögon!

Bion var väldigt skoj, första gången jag var på bio här i spanien och självklart var den på spanska. Det var antagligen tur att det var en barnfilm för då är väl språket på min nivå ungefär :P Jag var dock så trött att jag ibland höll på att somna men lyckades hålla mig vaken hela filmen alla fall, den var ju trotts allt bara 1.5 h. Det jag dock blev förvånad över var hur dyrt det var ! när vi kollade informationen igår stod det att det kostade 6 euro för vuxna men vi fick betala 9 var. Dessutom köpte jag en stor cola och nachoships med dipp till som kostade 8 euro sammanlagt ! :O Som tur var spenderade jag endast runt 10 euro igår när vi var ute så jag har ju endå gått plus om man tänker att man hade gått ut och gått på bio i sverige men ändå. Dyrt var det !

En rolig sak är dock att det fortfarande är jättevarmt här ! Det är lixom oktober och igår när jag gick till centrum vid tio på kvällen gick jag i linne! Och på dagarna är det för varmt för att ha jeans, det gillar vi (Y) bättre än vinterjackorna som jag hört rykten om att de börjas ta fram där hemma?!

Nu borde jag egentligen laga mig nån middag och städa rummet och badrummet eftersom det är min vecka att göra det men det ska jag strunta i för ett tag och istället börja kolla på Idol från början. Alla säger ju att det ska vara så bra i år, typiskt att jag missar lixom. Men det tänker jag ej gå med på, hurra för web-tv!


"God morgon"

Passar sig kanske ej jätte bra att säga så vid två på dagen men jag vaknade precis så varför ej :P Har nog aldrig sovit såhär länge men är kansk ej så konstigt heller med tanke på när jag somnade.

Gårdagen var alla fall mkt trevlig, vi träffades vid halv elva och gick till nån bar som jag ej sett innan men som var väldigt trevlig.. DJ:n visste att flickorna var franskar så han lirade massa franskt men var oxå snäll nog att spela några svenska låtar till lilla mig ^^ Vi träffade några klasskamrater till flickorna där som vi chillade med ett bra tag tills vi gick vidare till några större ställen och dansa lite.

En sak jag märkte igår som var skrämmande var att jag inte kunde prata engelska ! :O Det kom bara fram massa spanska ord hela tiden. Det var nämligen så att deras klasskamrater ej kunde mkt spanska av nån anledning så vi pratade engelska, eller jag försökte alla fall. Ledsen blev jag, vill verkligen ej glömma bort all engelska jag lärt mig bara för att jag har börjat lära mig mer spanska nu ju :( men det gick alla fall liiiite bättre när man hade pratat en stund :P

Nu ska jag äta lite frukost och göra mig i ordning för att gå på bio, Ice Age 3, 3D ska det bli.. Jag har redan den filmen på datorn på både engslska och spanska men aldrig kollat:P Men bio här är ju billigt så varför ej?!


Bråttom bråttom

Har exakt en timme på mig nu att göra mig i ordning för vår utekväll. Har inhandlat ett nytt linne idag som jag tänkte slänga på mig, plus en mascara som oxå kommer bra till hands. Har haft en mkt trevlig dag hittils med fransyskorna, de hade med sig en till vän idag, så snart kommer jag ju kunna franska med :P

Segt bara att jag är den ända som bor i detta området så jag får knalla själv, men detta är ju trotts allt spaniens säkraste stad, och så har jag ju mitt alarm ;)


Party party !


It's just a ride, no need to run no need to hide

Nu har jag äntligen fått i mig lite frukost och duschat, i lagom tid sådär. Ska fixa mig lite mer och knalla i väg till unviversitetet sen om en timme för att möta upp fransyskorna som jag hädanefter kommer kalla Pauline och Susy eftersom det är deras namn och ej "fransyskorna"... Vi ska alla fall knalla till köpcentret i närheten och kolla lite. Jag ska ju egentligen spara mina slantar till alla besök jag får men fick 600 extra för allt jag jobbat extra i månaden så nått kan jag ju unna mig, ett par jeansleggings kanske för de svarta jeansen jag köpte har töjt ut sig som bara den.
Alla fall, köpcentret först sen får vi se vad som händer efter det!


Dagens ord

Eftersom jag är här i spanien och lär mig massa spanska varje dag tänkte jag dela med mig lite av mina kunskaper till er som inte redan har mer än mig vill säga. Tror alla fall att detta kommer uppskattas av min kära mor som försökte få in minst ett ord om dagen när hon var här :P Orden kommer antagligen vara helt random men :P


Fin de semana - helg (eller direkt översatt, slut på veckan :P)

 


Pjuuh!

Nu har jag klippt och klisttrat så ..(jag tänkte skriva att musen blöder, alltså datamusen men som ni hör låter det ju helt fel...).. så jag vet ej vad. Alla gamla spanieninlägg och inlägg från tiden här ska alla fall finnas med på bloggen nu men ligger tyvärr på october och ej sitt rätta datum men om man vill läsa om nått gammalt får man helt enkelt gå in på den rätta kategorin!

Jag tänkte skriva att jag vaknade för en stund sen men så kollade jag klockan och tydligen har jag suttit här vid datorn nästan två timmar fast det känns som 20 min men aa.. Nästan halva dagen har alla fall gått så jag ska hoppa in i duschen och äta lite frulle.. Nån lunch hos hasse och elena blir det nog ej för den infinner sig om 1.5 h... Får bli några minipizzor eller nått gott!


Working late

God kväll sverige! Här sitter jag med min redan uppätna dipp med chirre, precis den ordningen oxå.. Hann äta upp allt inna jag ens hade instalerat internetmodemet här i casa de Sanchez/Arvidsson... Men då räknar jag när datorn startades om oxå... Bra ändå för då slipper man ju dippgegga på tangenterna....

Men men slut babblat, jag är just nu fullt uppe i att skapa mig en ny blogg. Känns lite trist men det var väl ett steg jag behövde ta, lämna doughs bakom mig för en obestämd framtid för att träda in i rollen som Fredrika. Jag kan ej säga när jag kommer bli klar, kanske är det ikvälll, kanske om en vecka. Vill alla fall känna att jag är helt nöjd innan jag avslöjar namnet, vilket jag självklart kommer göra först här, så hoppas jag ju så klart att "alla" våra läsare följer med till den nya bloggen, som kommer vara i stort sett som denna med några småändringar kanske eftersom jag nu am flying solo så att säga. Headern har jag redan knåpat ihop och tror jag är nöjd, varför spara det roligaste till sist lixom :P

Men men, nu back till work dubbelt upp, måste ju faktiskt vaka över ines walkie-talkie medan jag pillar med bloggen :P



Ps.
Hasse har ju en barndomskompis här över helgen och jag kan stolt avslöja att jag innan de gick minglade med en rockstjärna!! Han har spelat för mtv massa gånger och sålt miljontals skivor....... I Thai thai-land !! haha.. Alla fall, så gick de precis. Skulle äta middag på restaurang först och som jag nämde innan var ju elena danssugen oxå.. Klockan är lite över tio nu, vilket betyder att jag kommer jobba seeeeeeent idag ! Ds.


People talking without speaking

Yeeeey, äntligen fredag ! Känns som om jag skriver så varje fredag men varför ej lixom, man känner ju så lika mkt varje gång. Iofs är min fredagskväll ej mkt att hurra för för jag ska jobba medan, om elena får sin önskan, hasse och elena och deras kompisar går ut och vevar, fanns tydligen nått nytt disco berättade elena haha^^ Imorn dock blir det utgång för moi och bio på söndag med mina franska vänner, ska bli skoj.

Jag har gått och grubblat hela dagen på vad jag ska göra åt den här bloggsituationen jag befinner mig i. Om jag ska fortsätta med denna bloggen eller starta en helt ny.. Svåra val har jag alla fall och måste göra dem till i kväll för ska ta med stora datorn till hasse och elena och fixa allt med ny design och så. Suck vill ju verkligen ha kvar all historik men samtidigt ej heta doughs nu lixom :S men grejen är oxå den att jag haaaatar att komma på namn, jag suger på det. Så förvänta er nått aslame om jag väl startar en ny... Nån som har nått förslag?


Dagens kvällsmat


and I say, it's all right


Jag bjuder på en av de bästa låtarna som finns enligt mig, som även är min ringsingnal :P

Pratade nyss med hasse och jag slipper jobba ikväll han var tydligen ej sugen på bio heller så skönt för mig !
Ska då slänga ihop nån lätt kvällsmat och avnjuta dagens top model eftersom jag bara kollat Svenska Hollywoodfruar innan nu och jag måste för övrigt säga att jag älskar det ! Hon Maria är ju så korkad att hon blir skön, verkligen rolig. Anna Anka med stort A dock... Inget för mig kvinnan är ju ett freak. Men men jag gillar serien skarpt alla fall så lär fortsätta kolla när fler avsnitt kommer ut. Det är kanske ej nått att hurra för att jag har fastnat för en serie men alltid kul att hitta nåt nytt ! :D
Nu som sagt; kvällsmat !


What are feelings without emotions

Hola amigos! Här sitter jag med en nektarin innaför tröjan... Den måste få lite värme och kärlek innan den käkas tänkte jag, plus att den var svinkall när jag tog den från kylen och det gillar ej mina tänder nej.
Dagen har varit bra, som vanligt. En liten incident på morgonen när strömmen gick och jag ej hade nån aning om vad man skulle göra. Ringde hasse men det funkade ej som han sa så han fick komma hem. När han väl kom och fixade det så jag kunde börja stryka hade lillan vaknat så mkt strykning blev det ej av.
Vi gick alla fall och hämtade paketet som väntade på posten från mamma och fick se att det var över två veckor sent, hon skickade det den femtonde, lagom till min namsdag, och det kom fram nu. Men godsakerna som var i var lika goda för det så mig gör det ej så mkt. Tack igen !

Inväntar besked från hasse sen om jag ska komma tillbaka och jobba ikväll eller ej, beror på om de hittar nån film att se. Elena sa: aa om du ej vill bjuda mig på finmiddag istället?! men han verkade sådär sugen på det så det blir la bio sånna fall :P haha
Om jag ej ska jobba ska jag bara vara hemma och ta det lungt och njuta av sista lediga eftermiddagen på detta året antar jag. Har ju lektioner alla eftermiddagar förutom fredagar men på fredag eftermiddag är det ju helg så det räknas ej ! Kolla lite nya top model och äta lite svenskt godis kanske ? :D


When she was 22 the future looked bright


Brukar verkligen ej gilla Lily Allen men denna låten är ju hur skön som hellst !

Anyway, här sitter jag när jag egentligen borde ha spanskalektion men det är ej så att jag skolkar första lektionen, snarare att läraren gör det. Eller aa hon är tydligen sjuk tills på måndag så... Jag släpade med mig tunga lexikonet i onödan.
Annars har det varit en bra dag, jag peppar för lönen imorn och helgen sen. Dock ska jag ej spendera lönen denna gången utan spara spara till alla mina besök så jag oxå kan shoppa (Y)
Ines och jag var och gungade för första gången idag i nån slags bebisgunga, det avr uppskattat. Sen har vi även bevitnat en spybomb av nått slag, när jag skulle ta upp sötan ur vagnen exploderade hon typ. Sprutade mjölk över hela vagnen och över väskorna som hängde och allt. Jag klarade mig men ändå, lite underligt var all power kom ifrån :P Fick även ett brev på posten från mamma men kunde ej hämta ut det igda eftrsom posten hade stängt, nått mer att se fram emot tills imorn.

Nu ska jag äntligen äntligen äntligen kolla nya avsnitten av The Hills och The City !!! :D sjukt nöjd är jag, dessutom väntar 90210 därefter så kanske tur att det ej blev nån spanska....



Haha älskar bilden i mitten, glaadheeest är hon ju ^^


Iwwwwwh, jag ska få finbesök !

Har just hjälpt jonathan att boka biljett hit ner !! :D han kommer den 3:e november och stannar hela två veckor, nöjd är jag ^^

Nu återstår bara resten av alla vänner och familj där hemma, men lugna jag kan hjälpa er med ;) tur och returbiljett för under 2000 !



Bienvenido mi mejor amigo !


Hemma och vänder

Nej där ljög jag lite, för just nu är jag hemma och laddar iPoden, ej hemma och vänder. Det var dock livsnödvändigt eftersom jag ej hade några battisar kvar men boken jag lyssnar på, The lost symbol av Dan Brown, är jättespännande nu! Kan verkligen rekomendera boken, är den tredje i serien om Robert Langdon.

Jag gick hem efter jobbet för att hämta min dra-maten, för att snart nu då gå tillbaka till hasse och elena och hämta maten de köpt plus gå till affären för att köpa lite eget, det smarriga lixom. Det var nämligen så att jag skulle ha sprungit idag egentligen, men det är så varmt och jag känner verkligen ej för det så jag tyckte det var en bra kompromiss att gå den extra rundan istället för att ta med mig maten och ta bussen redan när jag slutar. När jag är hemma igen ikväll kommer jag alltså ha gått ca 3 timmar idag sammanlagt, två ggr från och till dem blir 2 timmar plus den timmen jag var ute och strosade med lillklumpen på förmiddagen. I like !

Eftermiddags schema


Jag var och hämtade ut mitt schema för en av skolorna jag ska läsa spanska på i eftermiddags. På den skolan hade jag tre ggr i veckan och på den andra har jag två, vilket som ni ser leder till att jag har spanska mellan halv sex och nio sammanlagt på torsdagar. Som tur var är det bara en serie den dagen så ;)

Helgen lider mot sitt slut

Var precis och lämnade av Kim på busstationen. Helgen har varit mkt trevlig, vi var ute med Javi, hans vän som är här över helgen och hans tjej i fredags vilket var väldigt skoj. Mycket folk ute och trevlig stämning osv.
Igår knallade vi till hasse och elena efter frukosten och låg vid poolen ett tag innan vi åt med dem plus elenas föräldrar som är här, vilket var en upplevelse för oss båda. Högljudda samtal från alla håll, alla pratade i munnen på varandra plus att elena sa att nu var det bara bara bara spanska som gällde så det var bara att sätta igång tankeverksamheten igen. Efter det knallade vi ner på stan, kollade in festen lite i vår trötthet. Jag köpte en väldigt söt glasflaska med jordgubbar att ha vatten eller saft i i kylen.
När vi kom hem var vi så trötta man kan bli efter loite sömn och mkt promenerande. Vi orkade inte göra nått speciellt så vi knallade till mataffären med min kära dramaten och köpte pasta, nån soppa/sås att blanda med pastan, choklad och vitt och rosévin. Om nån är intresserad så kostade det vita vinet 8 kr och rosén ungefär det dubbla. Det var ändå drickbart tyckte vi, jag gillar ju inget vin så jag blandade med lite läskaktiga grejer och då gick det ner fint.
Vi spelade kort och kollade klipp från studenten, mkt trevligt!

Nu är hon alltså påväg hem och jag ska byta om till mjukiskläderna igen, tillaga några småpizzor och kolla massa massa serier jag missat under helgen plus alla säsonger av OC som äntligen är klara !



Mitt första besök!

(Om man ej räknar med mamma då men hon åkte ju lixom hit med mig från början)

Det är nämligen så att min spanskaallians Kim som numera bor i madrid för en tid ska titta förbi i helgen. Kommer om två timmar och jag har precis kommit hem från en padelmatch med elena så ska hoppa in i duschen! Får se vad som hittas på ikväll, jag hoppas alla fall på att få se de sista fyrverkerierna som är ikväll !

Varända själ vill va en lirarkatt


Dagens låt finns med på barnskivan vi har i bilen när ines och jag åker till bodegan varje dag och är min favvo på just den skivan. Själv föredrar jag versionen på skivan, det är lite mer fart i den men men. Aristocats såg man ju när man va liten oxå så det är ju skoj!

För övrigt har dagen gått snabbt, kom precis hem. Jag förljde med och handlade efter jobbet och gjorde sen pankisar hemma hos dem. Nu har jag en låda i kylen och en i frysen här om jag skulle bli sugen! Eller ja, den i kylen kommer la antagligen ta slut redan ikväll eftersom magen kurrar som aldrig förr men.
Roligt att när jag lyssande på radion medan jag fixade med pannkakorna kom hela tre svenska låtar ! Big big girl, nån med ace of base och en med abba ! haha kul tyckte jag

Värmen verkar förövrigt vara tillbaka oxå, runt 30 grader såg jag förut vilket är lite jobbigt eftersom det är 15 på morgonen när jag går till jobbet. För kallt för shorts då men för varmt för jeans nu.. Får la bli leggings då eller, kompromiss?

Nu ska jag äta upp resten av äppelpajen och kolla dagens top model!


Och hon går som en stuttsande boll

Sicken bra onsdag ! Lillklumpen och jag tog en långpromenad idag i till stan för att kolla på nån slags parad. Jag trodde först vi hade missat den för jag blev så hungrig på vägen att vi var tvugna att springa in på Burger King en snabbis och köpa pommes, men det tog ju en sån jävla tid att tåget redan skulle ha nått sitt slut när vi väl kom där ifrån. Men vi hade tur antar jag för när vi satt där på en bänk kom det förbi helt plötsligt, massa gigantiska dockor och så negerpojkar, ursäkta uttrycket. Lite läskiga var de fakriskt men lillan var nöjd.


Efter jobbet hade jag tänkt gå och handla lite småsaker, mat asså. Jag gick till "ica Maxi" som hasse säger, den största affären typ som ligger nära där de bor. Jag var ute efter en dra-maten, och måste bara lägga till oxå att de är fullt normala här, inte bara för pensionärer! Jag letade och letade, på väskavdelningen och över allt. Hade gett upp när jag fick syn på "hemma"-avdelningen lite längre bort så jag tog all mat jag hade packat på mig och blev hur nöjd som hellst när jag hittade några! Priset var jag ej lika nöjd med, den kostade 250 kr ca, har sett en på en "kinesisk affär" som man säger här, en affär med massa kraffs alltså, för hundra kronor. Men jag ville ha en och jag ville ha den NU så jag slog till. En riktig sorhandling blev det på samma gång eftersom jag nu skulle slippa bära hem allt själv. Olivolja och skit slängde jag med till och med, serriöst tycker jag ! Nu är både kylen, frysen och skafferiet fulla med mat så det räcker och blir över. Nöjd som aldrig innan ^^


 


If it was easy it wouldn't mean nothing, no

p>Hellu. Favvodagen idag - tisdag. Nu kanske ni undrar varför just denna udda dagen är min favvo men det kan jag lätt svara på - det är den bästa seriedagen, båda One Tree Hill och Gossip G ju ! som tur var för mig åkte jag och ines förbi här hemma en sväng efter hennes lunch så jag kunde sätta igång att tanka då så allt var klart nu när jag kom hem !
Hasse är på resande fot denna veckan så jag jobbade till tre idag, passade även på att överraska elena med blåbärspaj som hon tjatat om så länge. Jag köpte ju vaniljsås och allt på ikea så hade lovat att baka. Det var för övrigt vaniljsåsen vi var här och hämtade på lunchen :P Efter vi hämtat den dock skulle vi och köpa blåbären. Kan säga att jag hann besöka 4 affärer innan jag äntligen hittade i den femte... De kostade 30 kr för 100 g !!! så jag köpte bara en burk och lite äpplen istället.
Väl hemma hos dom såg jag att de hade en liten miniform så jag tog den till blåbären och en vanlig till äpplena (?). Som tur var för mig blev den med äpple hur god som hellst, den lilla med blåbär var lite sur så den lämnade jag hos elena för hon gillade den alla fall :P
Annars har det ej hänt mkt idag, första dagen tillbaka efter långhelgen. Ska försöka sova tidigt ikväll för att komma upp imorse var ej lätt minst sagt.




Jävligt skön låt förövrigt, värd att lyssna på. Rubriken kommer på sista raden han sjunger dock :P


Monstrer

När jag skulle äta mina minipizzor förut, som förövrigt var supergoda, kände jag för att se på en film på tv:n för en gångs skull. Har ju tyvärr bara en dvd film här och den är hos hasse och elena så jag kollade i hyllan där det fanns tre stycken. Blev jätteglad när jag såg att en av filmerna var Monster med Charlize Theron. Har velat se filmen sen den kom ut men alltid missat när den gått på tv eller så. Så jag kollade hela medans jag åt vilket kanske ej var en jättebra kombination kanske men :P Filmen var kanon dock, eller aa väldigt hämsk och äcklig men ändå bra.
Jag är dock fasinerad över hur en så snygg människa kan bli så ful. Man såg lixom inte en nån antydan till vackerhet på den kvinnan i filmen. Scary!



Städa städa varje fredag och så varje jul, det tycker jag är kul

Har precis skurat ur badrummet riktigt ordentligt, var på tiden. Det tog mig hela 35 min om någon vill veta. Har dessutom torkat av golven i köket och städat rummet.
Jag är ju ledig idag och ville chilla i mjukis hela dagen så sa till hasse att jag äter hemma idag. Men man kan ju inte ligga på latsidan hela dagen så tvätta och städa har jag som sagt fått gjort. Nu ska jag nog ta och slänga in minipizzorna från frysen i ugnen till lunch.
Internet är ej tillbaka än så jag står som vanligt på balkongen nu, men innan funkade inte ens det så jag var helt internetlös, sånt gillar man ej. Hoppas på the return of the internet ikväll !


Shorty fire burning on the dancefloor


Igårkväll var vi alltså och titta på fyerkerierna och det var bland det ballaste jag nånsin sett! Varje dag är fyrverkerierna från olika stälen, igår var det Italiens dags. Platsen de hade valt var helt perfek för nedanför var floden och bakom precis låg bergen. Hur fint som hellst när det fyrades av. I en hel kvart stod vi där tror jag och alla bara stirrade, någras barn som sa - aj qué precioso !

DOUGH D.





Say hello to my little friend

Vid tretiden idag gick jag för att möta Mari, för att sen möta hennes två franska vänner som oxå bor här. Vi gick till deras lägenhet som inte ligger alltför långt här ifrån. Mari var där i fem min ca sen ville hon gå hem men jag stannade och åt lite lunch :P De förklarade för mig hur Mari var, väldigt old fation, bär ej byxor för hon tycker ej det är för tjejer, tycker att tjejer ska städa och killar ej osv. Men men, jag hade alla fall en väldigt trevlig dag med vännerna som heter Suzi och ... Paulina? nått sånt fast på franska alla fall:P Efter luchen, eller aa vid sex, gick vi ner på stan där det ej fanns allt för mkt folk än.
 Lite senare ska jag möta dem på stan igen för att kolla på fyverkerierna som är vid 23 varje dag nu när det är las fiestas.
Ska ta och äta lite mat innan och byta om till lite varmare kläder, är bara ca 17 grader här nu och lär väl bli lite kallare ikväll oxå.

Hasta mañana!

And you said hey hey ho you know this is the way to go

Är precis hemkommen från stan. Jag var nämligen där för att kolla in festligheterna med Mari som jag nu vet att hon heter. Redan på vägen dit sa hon, åå hoppas det ej är så långt för jag vill ej komma hem för sent. När vill du komma hem då sa jag? Vid åtta sa hon. Okej....
Vi skulle börja med att kolla in nån tjurfäktningstävling eller nått sånt, men när vi kom fram till arenan såg vi att det kostade pengar så hon ville ej gå in.. Vi skulle gå vidare till Calle Laurel för att ta några tapas och nånting att dricka. När vi kom dit spelades det massa musik, det var mycket folk som var glada och mycket hände.. Calle Laurell är en ganska smal gata och när vi väl var framme säger hon att hon ej vill gå in. Hon gillar ej sånt med så mkt folk och när de har druckit... Så vi gick hem igen!
Nu är vi hemma, 20 över sju på kvällen. Innan hälften av befolkningen ens har gått ut. Suck.
På vägen berättade hon oxå att hon aldrig går ut hemma heller, som sagt föredrar hon att vara hemma. Hon har aldrig druckit nån alkohol och gillar verkligen ej sånt. Inte heller att dansa.

High five till mig för min roliga rummskamrat ! Kunde ju ej blivit bättre,....

Hon var förövrigt med idag och åt lunch med hasse och elena, vilket hon säkert uppskattade eftersom hon ej gör så mkt här men. På stan träffade vi oxå hennes franska vänner som alla fall evrkade lite mer normala, vi ska träffa dem imorn vid tre och kolla in festligheterna då.. Kanske är en lite mer passande tid för henne.....

PS. Har dessutom ej internet nån stans förutom på balkongen. Kommer alltså bli en luuuuugn kväll för mig , aka. tråkig.


Looking forward to a little afternoon delight

Kom precis hem från hans och elena där jag åt lunch, nån potatis och äggsallad med morötter, ej min favvo så jag ska knapra ihop en egen sallad till kvällsmat snart med valnötterna och russina jag köpte igår samt lite andra mumisga saker. Ska självklart ta några av vitlöksskorporna som har blivit en favvo här nere, som vitlöksbröd fast skorpor, alltså ännu bättre!
Där tar det nyttiga slut för på hemvägen köpte jag en massa godsaker - choklad, fruktcocktail och yoghurtglass, kakor med äppelpajsmak och chreme fraise om jag vill göra dipp. Haha är det långhelg så är det, då måste man ha mkt godsaker på lager ^^

Ska ta och spela lite poker nu och kolla film eftersom jag har handlat så mkt mat på senaste så kan vara gött med lite mer pengar :P Ingen utgång ikväll alltså för när jag frågade Marie som jag tror hon heter sa hon att hon föredrar att vara hemma, precis som jag trodde! Haha yes vilken fullträff jag fick i vår nya roomie asså....


Now I'm free, free fallin'

Vaknade för några minuter sedan, vilket betyder att jag sovit mer än 10 timmar. Mer än flera nätter tillsammans innnan så det var hur skönt som hellst. Jag är som sagt ledig idag, och ska inte göra nått speciellt på hela dagen för jag har alltid så mkt att göra annars känns det som. Så idag ska jag ta mig tid att platta håret osv :P haha

Festligheterna här i stan börjar väl nu om jag ej har fel, San Mateo som det kallas. Jag vet inte så mkt om vad det handlar om förtom det hasse sagt att man firar San Mateo då som är vinskördeguden och javi sagt att alla dricker som fan dygnet runt hela helgen. Men jag vet som sagt ej. Kanske ska ta och fråga min roomie om hon vill hitta på nått, men hon verkar ej som en sån som går ut direkt.. Kanske är bra att fråga vad hon heter först...


Långledig

Elena ringde precis och sa att hon kan jobba hemifrån imorgon så jag är ledig! men inte nog med det för på måndag är det röd dag pga. att det är Logroños festival eller vad man ska säga så jag är ledig fred-måndag, 4 dagar ! :D
Detta ska jag fira med att koka mig lite av det nya tet (?), lite kyligt är det faktiskt !


Saying that I'd look better if I was thinner, don't you know you should love me for my inner

På hela dagen idag så har EN ynka person lagt märke till att jag färgade håret - elena, och jag berättade för henne igårkväll att jag skulle göra det annars skulle hon ej heller märkt nått säkert... Hon tyckte det knappt syndes, men hasse var ju ännu värre för han sa ingenting ! Inte heller nån här hemma eller på elenas jobb. Antagligen tyckte de väl att det var så fult att de ej vågade säga nått eller så märkte de helt enkelt inte, vilket skulle vara otroligt för jag tycker skillnaden är stor. Avgör själva:

Hur kan man inte se skillnad på pissoranget och chocolat? hee, jag är nöjd alla fall, viktigaste !


Livsnjutarn

Sitter här med en stor skål harkluttar med mjök som Stina-Lee så fint beskrev dom, ni vet dom chokladbollarna/flingorna från Nestlé. Älskart ! Dessutom ska jag, samtidigt som jag kollar nya 90210, avnjuta lite melon och plommon samt skorpor med en jättegod mjukost med typ brie-ost smak, mumma!

Kan oxå raportera att det lilla jag har sett av håret än så länge verkar bra, är ju fortfarande blött men ser allaf all jämt ut, var rädd att min fula utväxt skulle ge spår i färgniongen som den brukar, blir alltid ljusar i hårbotten, men tror det blev rätt jämt denna gången faktiskt. Färgen såg liiiite rödakig ut oxå men hoppas jag såg fel. Nu är jag alla fall mörkhårig igen ! Sticker ej ut lika mkt här nere :P


Running around like a clown on purpose

Det kurrar i magen på mig. Har ej haft tid att göra nån mat sen lunchen. Efter jobbet åkte jag nämligen till affären, skulle köpa tvättmedel. Jag tog en sväng förbi en utagsautomat för att se om pengarna pappa satt in till alla mina kurser kommit in än vilket de hade. Sen blev det ännu bättre när jag kom på att hasse innan insisterat på att betala alla kurser som tack för allt på resan. Därför passade jag på att "storhandla" istället ! Kom hem med tre kassar trotts att kylskåpet och skafferiet var fullt redan innan. Nu har jag läsk så det räcker och blir över i olika smaker, massa massa grönsaker och frukter, ett skafferi fyllt med gosaker och "bra"-saker. Även frysen är lite påfylld. Känne rmig nöjd, spenderar mina pengar på mat - så typiskt mig!

Efter det åkte jag och hämtade upp elena, vi skulle ner på stan och fixa massa grejer. Först gick vi till en mobilaffär för hon skulle ha ny mobil och jag fråga några saker om mitt kontantkort. Där fick vi vänta minst en timme. Sen knallade vi vidare till Universidad Popular som det heter, ett ställe med massa kurser, där jag och elena ska gå på dans , för att skriva in mig på spanska för invandrare där oxå ^^ Var nämligen på ett annat ställe igår med hasse, så nu har jag spanska fyra kvällar i veckan med start i oktober ! Kanske jag lär mig nått alla fall...
Egentligen skulle vi oxå ha låst upp min kära gamla rosa Sony Eriksson mobil, men när jag öppnade den lilla luckan såg jag att batteriet var helt fuckat. Det hade svällt och var helt tjockt, hur konstigt som hellst. Självklart kunde man ej sätta på telefonen därför så ska se vad ett nytt battis kostar innan jag låser upp telefonen, kan ju vara bra om den funkar innan...

Sist men INTE minst idag har jag färgat håret !!! :O har ej vågat kolla själv än, men om några minuter kommer jag veta om Choklad är nått för mitt hår eller inte.....


Made in sweden


Alfie är nöjd för han har fått en vän - Britten.. Gosigt värre för mig att sova ^^


Min nya skohylla, från ikea som gosesakerna ovan. La märke till att den var lite liten, eftersom det fattas ca 5 skor på hyllan och den är redan smockad. Men bättre än inget antar jag !


So we made our own computer, out of macaroni pieces

Idag skulle det komma en tjej och titta på lägenheten, hon skulle vara fransk. Det var hon. Nu ska hon bo här.

Hon kom med sina föräldrar, som ej talade spanska. Hon är ungefär på samma nivå som mig, lite bättre kanske. När Javi frågade - När kan du flytta in ? som han har gjort till alla för att veta när lixom, svarade hon - Idag, nu ! Vi typ... Ahaa okej.. Aja varför inte.
Inatt ska hon sova här med sina föräldrar. De håller på att flytta in lite saker tror jag.
Hon verkade trevlig och snäll och så, men förverkligade alla mina fördomar mot fransyskor (?), hon hade en låååång jeanskjol ner till fötterna, ett par små smala solglasögon på huvudet, miniryggsäcken högt uppe på ryggen.

Men hon var alla fall 19 år!


This time baby I'll be bulletproof

Eftersom jag alltid fastnar för rader i låtar som jag gillar extra mycket och har en lite känsla för låttexter sådär så har jag bestämt mig för att jag ska börja med nått nytt här i bloggen. Varje dag ska minst ett inlägg ha en rubrik som är en liten textrad ur en låt. Sen kommer jag antagligen lägga ut låtarna oxå eftersom jag bara kommer ha rader ur bra låtar ;) Kan dock inte lova att alla låtar blir nya och fräscha, speciellt eftersom jag känner mig helt efter här på musikfronten i spanien, men oxä för att jag gillar att digga gamla gamla låtar oxå.

Dagens var mer som ett exempel eftersom jag redan skrivit endel men valde den eftersom jag känner att efter denna resan där allt som har kunnat gå fel på resor har gjort det, vi har alla varit sjuka, jag har jobbat 10 dagar i rad utan ledighet och ska jobba denna veckan oxå, osv osv - kommer göra mig bulletproof lixom ! inget framöver kommer nånsin vara omöjligt ! :D haha



Varma välkomnanden

Dagen igår var låååång, ca 6-7 timmar på flygplatsen efter att ha sovit fyra timmar osv. Massa roliga saker hände, eller de var antagligen ej roliga bara att jag och elena antagligen var så trötta att det blev roligt. Därför orkar jag ej berätta och riskera att ha dålig humor :P

När vi äntligen landat i Valladolid dit vi flög fick vi vänta ett pra tag på bagaget men när det väl kom hände en av de roliga sakerna som jag kan dela med mig av. Två delar av vagnen kom in med en sån fart att det flög av bandet och in innanför så elena fick sätta sig på bandet för att nå över och sen åka med en bra bit innan hon kom av, två ggr. För mig var det väldigt kul just då alla fall.
När vi kom ut var hasse där och väntade på oss och var nöjd som aldrig innan. Inte nog med det så hade han packat med sig en stor kylväska med massa kvällsmat till mig och elena, chokladmüssli och mjölk, och massa melon till mig :D

Imorse när jag gick ut på balkongen fick jag även se detta: 



Javi hade googlat alla ord till svenska oxå, snällt ^^

Dessutom skickade hasse ett sms imorse att jag ej behövde göra nått förutom att vara med ines och när hon sov kunde jag oxå göra det. Problemet var bara att jag såg smset en kvart innan jag slutade och då hade jag redan gjort massa ju. Men måste erkänna att jag oxå hade vilat lite, på eget initiativ när ines gjorde :P


Photobooth

Äntligen fredag! eller ja veckan har gått väldigt snabbt men alltid skönt med helg. Detta betyder ju nu att vi ska åka till tyskland imorn oxå! Har ej packat än men ska börja aldreles strax. 10 dagar ska vi vara borta nu tror jag, kommer hem lite tidigare.
Trött som få har jag varit idag eftersom jag jobbade igårkväll oxå.. Dessutom har det varit grått och molningt och bara 21 grader. Men kan vara skönt med lite svala vindar då och då oxå !
Fick ta och knalla iväg till ett litet fotobås idag för när vi är borta ska hasse anmälsa oss till kuresrna om vi nu kommer in och då behöver man småfoton. Helt oförberädd var jag oxå eftersom jag ej tänkte på det imorse och nu för tiden sminkar jag mig ej i veckorna för att få typ 2 min extra att sova men :P

Imorn innan vi åker ska vi oxå ta en sväng förbi IKEA i Bilbao !! Skoj ska det bli och mkt svensk mat ska jag köpa med mig ! eller aa med hasse, han får ju ta med hem igen..

Hoppas det finns internet på hotellen, men lär det nog göra för här ska det bo lyxigt !



Godsaker med posten

Idag när jag kom till jobbet låg en lapp där till mig från posten om att jag hade fått brev. På vår lilla promenad gick vi till posten, som visade sig vare fel post.. Andra promenaden för dagen kom vi till rätt ställe och jag fick ett stort kuvärt som jag såg var från mor min.. Vi skyndade hem (efter att ha gått liiite i affärer) och jag öppade det hela och fann inget mindre än Män som hatar kvinnor på DVD, svenskt LÖSGODIS - väldigt passande eftersom mitt tog slut för några dagar sen, doftljus och ett sött kort från mamma med hälsningar från alla där hemma. Lite fredagsmyssaker som mamma så fint uttryckte det. Väldigt sött tycker jag och det värmde trotts värmen här nere. Tack igen kära mor :*


Bra där Fredrika!

Jag är så smart va, tvättade alla mina badlakan på en gång så att de är blöta nu när jag ska duscha ! MEN som tur var fick jag en handduk och ett badlakan av Jonathans mamma innan jag skulle åka i pressent. Har ej använt det än men tvättat så det passade sig ju utmärkt.. Tur där !

Jag känner sorgen komma smygande igen...

... som förra gången jag hade läst klart den sista Harry P boken.. Nu har jag ju lyssnat på den, men ändå.. Så himla bra, lyssnar hela tide, nä jag stryker på jobbet.. På vägen till och från jobbet, ja ni förstår. Nu är den alltså slut och jag känner mig deppig, inte för att jag ej gillade slutet utan för att man vet att det är den sista boken lixom och man aldrig mer kommer få lyssna :/


Det börjar närma sig..

.. dagen för vår avresa på vår lilla europaturne vi ska på med elenas jobb. På lördag flyger vi till Berlin tror jag, sen vidare till München, Hamburg, Bryssel och två eller tre andra städer i Belgien. Jag längtar efter alla hotellfrukostar ! qw
Därför är det oxå dags för mig att börja förbereda, som jag oxå har. Tvättar nu första av två tvättar, ska sedan bädda rent och lite så. Annars ska jag bara ta det lungt idag, fortsätta på mitt harry p marathon är bara på första filmen så har en del kvar. Efter det är det OC som gäller ! Jag har alla avsnitt hemma nästan på skivor men inte här så ska börja ladda ner idag, lär ta ett tag för alla avsnitt alla säsonger är 32 gig stort !

Hasta luego !


Göteborg i spanien

Javi roppade förut att jag skulle komma och kolla på tv:n. Det var nämligen ett reportage i nått reseprogram om Göteborg :D De spelade .. fan kan ej stava till det.... frispiiii-golf i slottskogen, åkte paddan, gick på avenyn osv. Skoj ju !

Energized

Ja nu har jag äntligen fått i mig lite mat i magen. Det är nämligen så att Greman flyttade ut idag och kännde ej att han behövde städa nått nu heller, som han ej verkar ha gjort på hela tiden han har bott här. När jag kom hem hade Javi och Irene städat hela hans rum, blev riktigt bra de möblerade om lite oxå så jag är nästan lite sugen på att byta men :P Efter det var det bara för oss att börja med köket, kylen till och börja med där han hade lämnat allt från mögliga persikor till möglig ost. När vi väl hade börjat tog vi hela köket och det tog närmare tre timmar för oss båda. Vi skrubbade allt som gick att skrubba skulle man kunna säga. Efter det passade jag på att åter igen skrubba rent hela badrummet, trotts att det ej var länge sen sedan sist. Jag ska ju trotts allt ha de för mig själv nu tills vi hittar nån ny och massa manshår vill jag då ej beblanda mig med.
Efter det var jag som man kan se nedanför slut som aldrig förr, magen kurrade och svetten rann. Passande nog tog oxå flingorna slut igår så för första gången hade jag ej nån mat jag var sugen på. Utanför haglade det / spöregnade så jag hoppade på bussen istället för att gå tio min i regnet till affären och köpte mig en massa godsaker. En hel melon, kvällsmat bestående av minitomater och min favvo färskost - Burgos och skorpor. Nu ska jag hämta min dipp och chipsen som oxå fick följa med hem och kolla på kvällens Entourage, mums !

Myskväll ^^

Har just tagit mig en varm dusch, och det satt inte fel för min rygg har av nån anledning låst sig i svanken så jag ej kan vrida eller böja den åt nått håll... Kan bli så ibland men fråga mig ej varför.
 Vid sextiden spelade jag och elena padel, vi har blivit riktigt ruktiga nu, kan fånga bollen mer än fem ggr alla fall :P Skoj är det oxå! Nu har jag gjort mig förtjänt av en riktigt god dipp och chips, två olika chipssmaker har jag köpt till och med eftersom påsarna är så små här. Grädden på moset är att jag äntligen ska kolla på Män som hatar kvinnor, jag måste vara den ända svensken som ej sett den här. Nästan alla spanjorer har ju sett den med eftersom den går här, dubbad då så klart men :P

Hasta mañana !


Utflykt i bergen

Igår tog vi en sväng upp i bergen för att elenas kompis från Madrid var på besök och vi kände för en liten utflykt. Byn vi hamnade i var liten som få, några hus och en kyrka typ, men det var jättefin utsikt både uppåt och neråt.

   


   


Första utgången avklarad!

Ikväll har jag:

Gått ut för första gången i spanien
Gått ut med flickor som är 30 plus för första gången
Spenderat en hel utekväll och endast betalat 5.60 euro
Crashat en bröllopsfest
av misstag
Varit utanför en pub som heter Stockholm och en annan där det stod "Ingång"
Dansat till spansk och vanlig musik
Put my hands up till All the single ladies
Fått rödsprängda ögon av all rök inomhus !
Druckit ÖL ! utblandat med Gaseosa, en så kallad "clara" :P
Haft jävligt ont i fötterna eftersom jag var dum nog att som vanligt tro att jag på nått sätt har "gått in" mina högklackade skor
Varit ett huve längre än ca 80 procent av alla människor, inklusive klllarna
Haft jävligt skoj !

DOUGH D.

  


Kvällens outfit: Jeans, Gina
                       Skor, H&M
                       Svart linne (Med paljetter där uppe som ej syns), H&M


What to do today?

Det är lördag, jag är ledig hela dagen, men har ingen aning om vad jag ska göra. Några förslag är:

-Tvätta och städa lite
-Gå till H&M och spana in massa fina kläder kan köpa när jag väl får råd (var inne på hemsidan igår och ville klicka hem massa fint men är ju ej så lätt nät jag bor här)
- Gå till Hasse och Elena och vara med dem och Ines hela dagen
- Gå till Hasse och Elena och ligga vid poolen hela dagen
- Vara hemma och mysa och kolla massa bra filmer
- Vara hemma och plugga lite spanska, jag tog ju trotts allt med mig lite anteckningar och så från skolan som jag ej öppnat än...

Ja någon av dessa saker kommer jag antagligen göra, eller flera.. Men först - frukost ! Ska kolla klart på Harry Potter och Halvblodsprinsen samtidigt tror jag, lyckades få hem en riktigt bra version igår. Lite förvirrande dock eftersom jag läser den sista boken och kollar på den näst sista.. Dessutom har jag laddat ner alla tidigare filmer oxå för jag blev så sugen på att ha ett maraton nån dag.. Ej idag dock för de är ej klara!

Iron steam, iron steam

Idag har jag spenderat största delen av arbetsadeg strykandes, medan jag lyssnade på Harry Potter and the Deathly Hollows (?), sånt tycker vi om, aschill.. Hann stryka runt 20 plagg och då menar jag ej lätta små handdukar utan mest skjortor och så, skoj ! Gillar att lägga lite extra energi på vikningen oxå, blir så fint :D haha, tänkte därför dela med mig av det, stolt är jag.. Skulle aldrig göra såhär med mina egna kläder dock.. tvättar bara, viker ihop lite lätt i luften och slänger in i garderoben.


Nice and straight ^^

Gårdagen, waiting


En känd staty i en känd park här i Logroño, där jag satt och väntade på elena och de andra igår när vi skulle kolla upp lite kurser..

En bild, yeeey händer ej ofta :P


Finally!

Jag har äntligen fått ta på mig min mysetröja från havets grand prix, så skön är den och jag har längtat efter kallare temperaturer så jag kan få mysa med lite mer kläder !
Kom nyss hem och har duschat, Elena och jag spelade padel idag igen, denna gången lite mer profisionellt - vi räknade riktiga poäng som i tennis som jag egentligen ej förstår mig på men, istället för som förra gången då vi körde till trettio och räknade varje boll som ett poäng :P
Vi har oxå anmält oss till två kurser, nämligen design och syning, om man säger så, och cirkeldans, man typ håller varandra i händerna och gör massa roliga saker och mönster om jag ej minns fel. Kruxet är bara att man bara får anmäla sig till två kurser var för så många vill vara med på allt, och sen lottar de om man kommer med eller ej !! har aldrig haft tur med sånt, lovar att bara en av oss kommer komma med !

Det var en till tjej här för lägenheten idag, men alla tre som har kollat har varit 26 år och väldigt mogna typ, den sista hade tilloch med rynkor. Jag vill ju ha nån som är roliga att vara med ! Men vi ska annonsera lite nu tror jag och i september börjar ju skolorna igen och så söker massa lägenhet tydligen..

NU - kvällsmat !

Ekströms hallonkräm


Blandade precis till en skål hallonkräm från pulver direkt till kräm ! Den befinner sig nu i magen min. Javi frågade om jag hade blandat bebismat till ines :P då sa jag nej detta äter alla i sverige, och det stämmer väl ;)


Jag klappar mig själv stolt på axeln !

För imorse gick jag upp klockan sju och sprang! inte nog med det, jag sprang hela tiden, stannade ej och gick !! :D så nöjd är jag.. Sen efter det har jag även promenerat sammanlagt 1h och 45 min idag oxå, fram och tillbaka från jobbet och med ines.

Jutst nu sitter jag och väntar på en ny tjej som ska kolla på lägenheten, Javi skulle gå ner och möta henne för en kvart sen, de har ej kommit upp 'än :P

Söndag

Hej igen, nu är internet tillbaka så jag slipper stå på varma balkongen. Jag kom hem från lunch hos hasse och elena för ett tag sen, sitter jag vid datorn och tar det lite lungt så att säga.
På förmiddagen städade jag som bara den, torkade alla golv, städa mitt rum och badrummet mkt noga. Sen kom hon som skulle kolla på lägenheten med nån kille, hon var tydligen ej 18 utan 26 och kom från Brazilien så man förstog ej vad hon sa knappt. Men hon verkade trevlig alla fall. Imorn kommer en till om jag ej förstod fel..

Igår spelade jag och Elena padel, båda var ungefär lika bra/dåliga så vi ska spela en gång i veckan nu har vi bestämt! Imorgon ska vi även kolla upp de kurserna vi ville gå, fanns en hel del intressant. Vad det är vi funderar på får ni veta i ett senare skede ^^

Nu ska jag fortsätta slappa !

Pax för en tjej !

Min rumskamrat Javi ringde nyss och sa att en tjej skulle komma och kolla på lägenheten på söndag, German flyttar ju i september. Han skulle tydligen kanske ej vara hemma då så jag skulle få fixa allt.. Jag får väl bara tacka och ta emot för jag vill gärna att en till tjej ska bo med oss, speciellt eftersom den personen kommer dela badrum med mig. Hon var tydligen runt 18-19 tror jag. Och på måndag eller nått kommer en till tjej som är 21... Eller hoppas det ej är samma tjej blev lite fundersam nu :S Men javi frågade igår och jag sa att jag verkligen föredrar en ung person, runt 20 och hellst tjej då. Stackarn här kommer jag och bestämmer det som har varit en lägenhet med tre killar alltid innan jag flyttade in, ska bli ändring på det nu :P
Om nån vill veta jobbar jag fortfarande.. Hoppas de kommer hem snart... Men jag ska ta bilen hem så det gör ju ej så mkt att det blir sent.. Förutom att jag är trött som en jag vet ej vad !

Work work, day and night

Befinner mig just nu hos Hans och eEena. Lillklumpen sover och de andra är på bio. Nu ska jag kolla nån bra film på ch131 och blanda mig min första dipp här, det blir storfavoriten, Hot and Sweet !
 Kollade precis lite olika kurser som finns där jag antagligen ska läsa spanska för invandrare. Jag frågade Elena om hon ville gå nått med mig om hon har tid så det kanske vi ska göra. Finns allt från språk till att lära sig måla, rida på hästar (som elena uttryckte det), dans, matlagning med mera med mera. Skulle ej sitta helt fel att göra nått kul medan man samtidigt får chansen att knyta nya kontaker :P

Nyligen hemkommen från staden

God kväll sverige ! Jag kom precis hem från stan där jag var med min rumskamrat Javi. German skulle oxå förlja med men han ko  aldrig hem så vi åkte utan honom. Vi var i gamla stan och åt lite olika tapas typ. En hade jag provat innan, med kicklingspett och guacamole på bröd, men de andra var nya, lite andra kycklinggrejer. Väldigt mycket folk ute för att vara torsdag och så sent. Familjer och unga, alla trängdes vid de små borden längs gatorna.  En glass blev det till slut med men då fick jag ta på mig en tröja för det är var bara 23 grader ute nu, så skönt att värmen avtar lite, speciellt på kvällen. Nu borde jag sova, för länge sen för jag var trött redan vid nio.
När min kära mamma läser detta kan hon kanske höra av sig, det var ett tag sedan.. Har hon kanske redan glömt bort mig, min egen mor? ;)

Snart smälter jag nog

Jag tog mig den lilla utlovade promenaden nyss, men inte var det mkt svalare nu än på dagen. 30 grader visade det trotts att solen har gått ner för länge sedan. Det blev ej nån lång promenad eftersom det var lite sent och jag ej hittar vill jag ej ge migg ut på några dumheter i min ensamhet. Musiken var dock med och peppheten oxå för den delen. Nu sitter jag med datorn på balkongen för att försöka svalka mig lite, eller snarare hindra kroppen från att bli överhettad som den lätt blir inne.. Funkar ej så bra här ute heller eftersom det som sagt ej är kyligt ute heller.
Nu ska jag gå och lägga mig, är trött som aldrig förr känns det som ! Eller där ljög jag, jag ska äta melon först, sen sova !


Nää stackarn !

Jag - Greman, du har ej städat badrummet medan jag var i Sverige va?
German  - Näää.... Jag har ju oxå vart på semester... :$
Jag - aha, okej...
German - Jag kan städa imorn, är det okej? :$
Jag - Ja visst.

Nu står stackarn och skrubbar för fullt.. Han såg jätteskylldig ut ju, taskig känner jag mig, anklagande typ.
Haha dessutom tvingade mamma mig smygfilma honom med camen förut när vi pratade.. Han märkte säkert, jag låtsades undersöka och mecka lite med kameran.. Naaaw stackarn.. Trodde säkert jag filmade honom för han åt och är tjock och ej borde.. men så tjock är han ej nu ska vi ej vara sånna. Kraftig benstomme säkert bara !


Lite lagom rödlila om kinderna sådär

Hej sverige ! ^^ Här sitter jag i vardagsrummet och har nästan redan börjat svettas trotts att jag kom ur duschen för ca 5 minuter sedan. Måste sitta här i det varmaste rummet hela tiden tydligen eftersom det ej finns internet i mitt rum av nån anledning :S hoppas verkligen det kommer tillbaka snart annars blir jag galen. Gillar ej att vara så social och sittar här ute med de andra varje dag. Jag föredrar ensamheten och lugnet i mitt svalare rum.
 Som sagt, varmt idag med men jag trottsade värmen och gav mig ut på en liten "löprunda" . När jag kom tillbaka efter ca 40 min hade jag den kostigaste färgen jag någonsin sett i ansiktet och hela kroppen rann av svett, det var alla fall en 30-35 grader. Jag orkade självklart ej springa hela tiden i den värmen, hade ej gjort det på vintern i sverige heller i 40 min så det beror ej bara på det men :P När jag då kom hem med min konstiga ansiktsfärg tog jag snabbt av mig till bikinin och dök i poolen och det var skönt vill jag lova! Ansiktsfärgen satt dock kvar nån timme efter... Jag hade ändå varit omtänksam mot mig själv tidigare på dagen och köpt mig en keps som jag ska ha när jag springer.. Solen rakt i ansiktet när man redan är kokhet är ju ingen höjdare direkt !

Idag var alltså inte bara dagen för min första och förhoppningsvis ej den sista löparrundan, men oxå första dagen tillbaka på jobbet efter semestern. La familia har ju oxå haft semester i tre veckor och Ines har ju därför vart med sina föräldrar varje dag under den tiden. Antagligen därav var hon ej så glad imorse när hon skulle sova och märkte att varken mammsen eller pappsen var hemma. Hon skrek som en stucken gris i ca 20 min men somnade tillslut efter många om och men. Efter tuppluren var hon dock gladare men fortfarande lite känslig sådär.Jag lät henne smaka lite äpple så blev hon tyst ;)

Skööönt

Det är lite svalare här på kvällarna nu tror jag.. Kändes som det när jag knallade in i mitt rum nyss alla fall.. Jag som bäddade med filten i påslakanet eller vad det nu heter idag eftersom jag var varm som i en bastu inatt. Dagarna är dock lika varma eller varmare, när jag gick till hasse och elena idag var det 38 grader i skuggan ju ! Men varma nätter är nått jag ej klarar av så detta glädjer mig alla fall !

Photosession i soffan


Helgen i bilder

I fredags bar det av till Consuegra, en liten by ca 10 mil utanför Madrid där Elenas föräldrar bor. Där kan man snacka spanska landsbyggden. Går ej att förklara men, byn var liten som bara den och på gatorna fick max en bil platts på brädden. Vi var där tills på söndag då jag åkte med till elenas syster som bor i Madrid. Där gick vi på en tre timmars lång guidad tur vi två på kvällen eftersom jag skulle åka morgonen efter. Innan har jag alltid trott att jag föredrar Barcelona men nu kan jag nog påstå att Madrid har gått om. Hela staden var så stor och maffig på nått sätt, massa roligt att se och massvis med shopping. Ser fram emot att åka dit nån mer gång!

Första bilden är från när Hasse och jag tog en promenad upp till slottet i byn där det även fanns massa väderkvarnar. Det sägs att detta är platsen som inspererade till boken Don Quijote de la Mancha.



På kvällen tog jag, Hasse och Elenas syster Victoria en sväng på "stan".. Det första stället vi var på spelade de E-type liknande musik och från början var vi och ett gäng pensionärer de ända där.. Vi fick oxå ett tveksamt val av snacks till drickan.. Det andra stället var mkt mkt bättre. Bra musik, blandat med människor och jättesmarrig jordgubbsdrink till mig för ca 40 kr !


Sista är från vår kvällsliga rundtur i Madrid, därav är bilderna lite mörka och jag ser lite schleeten ut :P


DOUGH D.

Sleeping Beauty



Sötan fick sova på soffan idag, och så söt hon var när hon gjorde det sen då. Jag har verkligen världens bästa jobb, goare unge går ej att finna.. Bara skrattar hela tiden och när man tar upp henne kurar hon ihop sig massa och gosar i famnen ^^ mys<3 men titta vad stoor hon är för att vara fem ynka månader !! fatta vilka biceps jag kommer ha sen, väger redan 8 kg !


San Sebastián

Idag var det alltså en utflykt på G med familjen Sanchez-Arvidsson. Runt tio imorse åkte vi och kom hem vid åtta. Staden var mkt fin, synd att de ej bor där för där finns inte bara två jättefina långa stränder utan dessutom massa shopping osv. Dessvärre lyckades jag bränna mig lite lätt på ryggen när vi knalla runt en stund innan vi la oss på stranden och lite i ansiktet på stranden.
Jag har alla fall badat i atlanten nu för första gången tror jag och doppat hela mig för första gången i år.

När jag kom hem nu på kvällen dock och var hungrig som få hade min mjölk läckt ut på all mat som låg under min. Helvete vad jobbigt det var att torka upp och skölja allt. Hoppas de ej märker nått eller att det börjar lukta :S

DOUGH D.


Strandbilder på moi !


Bevis på att jag doppade håret!



Massa massa massa folk, man ser ej ens men längst bort ser det ut som myror typ !

Nya favvoglassen, calippo jordgubb ! jag gillar ej alls isglass egentligen men idag behövdes det ! Dessutom brände jag hårbotten så mormors sjal kom bra till hands :)

Gårdagens hämta vatten - utflykt

Igår tog jag och hasse en sväng upp i bergen och hämtade vatten där de brukar göra det. Kranvattnet här går att dricka, men det smakar lite klor. Vi fick med oss hela 80 liter hem och jag fick några dunkar. Vägen dit vär väldigt fin och genuint spansk på nått sätt.. Massa småbyar där gamlingarna satt på bänkar utanför husen och konverserade och så.
När vi var framme där man hämtade vattnet gick en mycket gammal man förbi. Hasse sa hej och det gjorde nog gamlingens dag för han stod kvar och pratade och pratade och pratade om allt från himmel och jord resten av tiden.. Vi kom aldrig iväg. Smutsig var han oxå. Men trevlig allaf all :P

DOUGH D.


Estoy listo!

Si, si, nu är jag klar ! det tog sin lilla tid med det var det värt. Jag har gjort det bästa av situationen och satt min egen ligga touch på det. Möblerna, förutom skrivbordet var som sagt redan här från början.


Den stora garderoben, mitt skrivbord x2 och helheten

Min blåa nivea-hörna, min lila tandborstsmugg från Zara och min mummsiga korg med jordgubbar och blommor ^^

Belöningen efter allt slit

Jag är så nöjd med mig själv nu va?! För innan så pratade Javi, min rumskamrat med mig på engelska mestadels. Men jag sa till honom att han gärna får prata spanska och engelska bara om jag ej förstår. Annars blir det sen svårt att helt plötsligt byta språk när man är van vi ett annat, onaturligt. Så nu ikväll har han och mestadels hans supersöta flickvän pratat på spanska med mig, i lagom takt och jag har förstått och svarat så gott det går. Hon förstod mig alla fall och sa att jag var bra, haha men det var kanske för att vara snäll.
Många av sakerna på bilderna köpte vi igår. Vi var på stan från tolv på dagen till halv åtta på kvällen, de stänger runt tio här ! Så mycket grejer vi köpte alla fall, allt från papperskorgar till glas och skålar till oöppningsbara spargrisar till skurhandskar och blommor. Listan var lång i alla fall men nu kan jag alla fall säga att jag trivs mycket bra i mitt rum främst men oxå i mitt badrum som jag delar med German. Honom träffade jag för övrigt nyss för första gången och han verkade oxå trevlig. Men jag gillar Javis flickvän bäst ^^

Nu hade jag tänkt kolla på en film, men det kan jag ej tillåta mig själv eftersom jag ska vara på "jobbet" om ca 8 timmar ! Dessutom är det en halvtimmes promenad oxå, men tydligen ska hasse och elena köpa en cykel till mig, jag föredrar det framför busskort ! Snällt.

Poolbilder

Jag tar en paus från allt uppackande och fixande och lägger ut bilderna från poolen idag. Mamma och jag tyckte det var roligt att akrobatisera (?) lite och tanterna bervid tyckte det var jätteskoj ! Just ja, glömt säga men teknisk som jag är har jag fixat min kamera ! yes!


Jag gör bomben i poolen för första gången, älskar min bollposition på första bilden ^^


Vi stog på händer. Jag först mamma sen

vi splittade

Och vi gick ner i brygga.. Tänk vad man tortfarande kan ! :D

Bilder från mammas kamera

   


Puesta del sol en Logroño

Det är fina solnedgångar här i Logroño.


Bodega

Idag var vi på Elenas jobb. Mkt mkt fint. Hon jobbar på en bordega - vingård typ. Asmycket vin fanns i feta tunnorna.. Typ 100000 st. Jag har passat Inez lite själv idag oxå. Har gått bra.

DOUGH D.



   


Overprized and overdone

Elena beordrade mig att gå ner i restaurangen förut för att äta middag eftersom jag ej ätit nån mat på hela dagen eftersom den blev så fuckad. Jag var ej sugen på att sitta där nere själv och inte heller speciellt hungrig men orkade ej säga emot.
När jag får menyn ser jag att en huvudrätt kostar minst 220 kr typ. Plus dricka på det. Inte heller finns det nått jag gillar. Vad fan ska man göra lixom jag kunde ju ej bara gå så jag fick beställa en förrätt som huvudrätt, en sallad med grillad getost. Den smakade inte som nått som passade mina smaklökar alla fall, tror ej jag har ätit getost innan men tänkte mig typ fetaost. Fel fel, kommer aldrig äta igen. Strävt i munnen typ. Jag fick göra som på lågstadiet när man spred ut och gegga runt maten så det skulle se ut som om jag hade ätit mer än jag egentligen hade.


Jag knaprade i mig äpplena och nötterna, prisvärt ? nej


Sista plågsamma dagen på turné


Som ni kan se på bilden ovan har denna lilla, för mig innan okända, stad verkligen sin charm. Som jag sa för några dagar finns många turister här pga alla fina gammla byggnader och osv. Däremot kan jag efter dagen intyga att den är ett helvete att hitta i och det överväger det mysiga så just nu är min allmäna bild av Brygge dålig.
För att ta allt från början så skulle elena jobba idag igen, men inte lika långt bort. Vi skulle ändå åka med henne på morgonen för att spendera halva dagen som igår, utomhus väntandes på att tiden ska gå, men efter ines hade ätit lunch skulle vi gå de ca 3 km hem.
Förmiddagen gick bra, vi knallade runt på stan där vi fann massa loppisstånd, ostprovingar osv. Tyvärr så regnade det men vi lyckades hålla humöret uppe ändå.
Efter maten skulle vi då gå hem till hotellet, som förövrigt ligger så mkt in the middle of no where att GPS:en till och med haft svårt att hitta hit många gånger. Vägarbete gör det oxå ännu svårare för man måste ta omvägar. Det jag visste var alla fall att vi var tvugna att på nått sätt ta oss över ån som går runt hela staden. Om vi bara hittade en bro skulle vi alla fall vara på rätt sida och sedan var det ej långt - trodde jag. Hur man någonsin kan komma så långt åt vänster när man bara svängthöger hela tiden kommer jag aldrig förstå men jag kan säga att efter mer än en timmes frustrerad promenad i rask takt var vi tillbaka där vi startade.
Kartan jag hade var värdelös för hotellet hade satt sin reklamruta precis för den delen jag skulle befinna mig i så alla gator där var borta. När jag efter ca 30 minuter inser att jag är så fel man kan bli så frågar jag några efter vägen och de är bergsäkra att jag ska gå tillaka den vägen jag kom ifrån, fast utan att svänga. Med gråten i halsen skyndar jag vidare, försöker fråga massa men de kan ej engelska. När jag äntligen hittar nån som kan visar han mig att jag är på helt fel sida av staden, inte ens utanför den som jag ville. Jag hade gått i en kvadrat och det närmaste nu var att gå tillbaka till affären och vinprovningen där elena var. Jag var på lagom bra humör när vi då väl kom fram kan jag säga!
Eftersom jag vägrade försöka en gång till och inte får köra hyrbilen var det bara till att spendera resten av dagen på affärens innansida typ. Kul kul, hur tött och sur som hellst var jag. Nu ska det bli så jävla skönt att komma hem imorn. Men med vår tur så bannlyser väl Ryanair oss från att åka hem pga allt bagage.

Det positiva jag kan se nu är att jag ska vara lite ledig framöver pga allt slit här. Nästa vecka kommer elenas föräldrar och då behöver jag bara jobba nån dag. Plus att nästa måndag är röd dag så helgen blir lång. Tyvärr är det ju dock ej helg nu när vi kommer tillbaka efter 10 dagars arbete utan en hel arbetsvecka till väntar oss innan vilan. Men just nu känns det vanliga jobbet jag gör hemma som semester jämfört med detta !

Känner att jag förmedlade en hel del negativ energi i allt jag nu skrivit, men trotts denna dagen är jag på bra humör nu. Ska kolla massa smaskigt Entourage sen sova tidigt!

DOUGH D.


Torget där det spelades massa musik och hästar kallade runt med vagnar i regnet och låååång ostprovning...


Åtta timmar hemlös


Imorse när jag vaknade trodde jag att denna dagen skulle bli som bilden ovan. Grå, tråkig och ensam. Det var nämligen så att elena skulle jobba i en stad typ 10 mil från hotellet idag och vi var därför tvugna att följa med. Vi hade däremot ingen stans att vara så vi skulle få knalla runt i denna lilla by hela dagen, från 10 - 18. Ush vad tråkigt detta skulle bli och vad tiden skulle gå sakta.
Tvärtemot vad jag trodde dock så har dagen gått rätt fort. Vi har varit inne i massa mataffärer, stora leksaksaffärer och vanliga shoppingaffärer och klumpen har varit jättenöjd hela dagen. Jag köpte en del grejer till mig själv och en ny haklapp på önskan av Hasse, en hård och fast en, till Ines. Vi har alltså varit ute hela dagen förutom affärerna och dessutom gått minst en mil säkert, hur mkt hinner man ej gå i min takt på åtta timmar lixom. I slutet hade lillklumpen förståligt tröttnat på att sitta i vagnen efter hela dagen så jag fick ta upp henne och ha henne i bärselen på magen. Jätteskoj tyckte hon, jättevarmt tyckte jag för oxå till skillnad från vad man ser på bilden ovan så blev det jättevarmt och soligt till slut.
BIlden togs alltså i början av dagen, innan jag visste och vädret oxå tydligen, att det skulle ljusna lite. Dessa små grejerna inhandlade jag alla fall till slut:


Belgisk choklad, söta näsdukar som tyvär nästan är slut redan, en te-sil, lila mössa (som vanligt kan min kamera ej uppfatta lila...) och nya hörlurar till iPoden :)

Nu gick elena precis för att äta middag med leverantören, aldrig får hon en lugn stund stackarn. Ines sover och jag ska chilla med Harry P eller Entourage framför datorn hade jag tänkt!


I've got a feeling..

.. that toningt's gonna be a good good night!

Jag hoppas det alla fall för dagen har varit baj. Dåligt som en påse skit mår jag, ont överallt, framförallt på mitt hata-att-ha-ont-på-ställe nr. 1 - öronen ! Det är ju ej ständig jävla plåga asså, men har knaprat panodil eller nått liknande hela dagen som oxå har hjälpt mot febern.
Dessutom tyckte klumpen det var ett bra tillfäll att få ett utbrott som aldrig innan av ingen anledning för nån timme sen. Jag var redan hur varm och svettig som hellst, och hon vägrade sluta skrika, reagerade inte ens på nått man gjorde. Panik asså blir så sur då även fast jag vet att det är fel för hon är så liten och det ej hjälper nått men jag var inte långt från att bryta ihop själv kan jag säga. Nu längtar ja bara tillbaka till spanien och lugnet.

Jag har dock en tillfällig lösning på alla mina problem. Såg nämligen att nya avsnitt och nya säsonger av både Top Model och 90210 har kommit ut ! dessutom har jag massa godis kvar eftersom jag däckade igårkväll efter att elena var snäll och kom upp med varm choklad med grädde till mig från baren.

Nu sover bebben och elena kommer förhoppningsvis snart, är redan en timme sen, som innan då hon var minst 1.5 timmar sen. Det jag skulle komma fram till var alla fall att när hon väl kommer hem och kan vara med ines så ska jag gå in i en bubbla i min egna lilla värld med massa tvprogram och strunt och ignorera allt runtom mig! Så det så!


Europaturné - Brygge

Måste börja med att erkänna att jag ej själv visste var jag var förens jag googlade namnet nu och såg att det hetter Brygge på svenska. Jag visste ej ens vad det hette på spanska eller engelska heller för den delen så fick kolla vår reseplanering. Men här är vi nu alla fall. En stad kanske 10 mil från Bryssel dit jag trodde vi skulle men tydligen skulle vi bara flyga dit (så den kissande pojken som jag lovade en bild på till dough kan jag nog tyvärr ej hålla :/)
Vi hämtade hyrbilen på flygplatsen, en Volvo V50 - wohooo jag älskar och är jättestolt över allt svenskt nu för tiden som ni kanske såg igår med Dag Hammarskölds-grejen :P.

Väl framme här i Brygge åt vi på hotellrestaurangen innan vi tog en trip på stan. Staden är tydligen väldigt känd och har mkt turister för det finns många gamla grejer och så men jag hade alla fall aldrig hört talas om det innan :P Nu ligger jag här på hotellet som jag inte ens orkar ta bilder på, speciellt eftersom det bara ser ut som vilket annat hotell som hellst men det som är bra är alla fall att vi här har både frukost och internet gratis! Det viktigaste för mig ju :P innan har vi bara haft en av dem på samma hotell, inte båda samtidigt.

För övrigt så har dagen varit jobbig som fan för mig trotts roliga grejer. Huvudet är sprängladdat känns det som och halsen värker som fan av allt hostande. Till råga på allt höll öronen på att explodera idag på flyget kändes det som. Måste vara allt snor i ledningarna som gjorde allt extra jobbigt!
 Nu ska jag njuta av allt gott jag köpt idag och kolla klart på sista Harry P, mellan alla snytningar så klart!

DOUGH D.

    

  
Idag har jag även gjort de första inlöpen för resan, förutom mat då, nämligen en bok - Marian Keys nyaste, te i lösvikt - vanilj och mint, ska nog köpa mig en påse tutti-frutti imorn men :P och massa godis och halstabletter :P

Jag saknar svenskt nässpray

ÅÅÅÅÅååh ! näsan är hur täppt som hellst men ibland vill allt bara rinna ut jättesnabbt utan att man hinner märka nått typ.. haha förlåt för att jag är så äckligt ärlig men det är så. Vill bara ha lite nässpray men inte fan tänker jag köpa nått här, bara för att. Det suger säkert lixom.

Och för att svara på min kära mors kommentar så har jag ätit så mkt C-vitaminer jag bara kunnat. Alla frukter jag hittade till frukost, färskpressad apelsinjuice osv. Plus massa frukt där emellan oxå. Men nån knoblauch aka. vitlök har jag ej fått tag på och undviker gärna så länge det går men snart blir jag nog tvungen till att knapra i mig en liten klyfta.

Europaturné - Första riktiga maten

Nu är vi tillbaka på hotellet efter några timmar på stan. Vi har ej kollat så mkt i affärer utan mest promenerat runt och ätit förstås. Elena tvingade mig att äta "riktigt mat" idag, tydligen duger ej McDonalds och Subways som jag levt av hittills. Vi var båda sugna på pasta så vi letade upp en Italiensk restaurang. Inte den finsate som fanns kanske men första bästa, vi satt på uteserveringen och maten var helt okej. Trotts att min pasta carbonara inte såg ut som eller smakade som det brukar men ändå.

Nu har min stackars näsa börjat rinna oxå till råga på allt. Hade redan fullt upp med att hosta och få ont i halsen av det men det räckte tydligen ej...
Jag har säkert mer att berätta men just nu är huvdet för tungt av allt snor så jag kan ej komma på nått :P

DOUGH D.


Streetart, jag var hygglig och skänkte en slant eftersom jag tog massa bilder :P


Min pasta, utsikten från hotellet och receptionen



Europaturné - tillbaka i Hamburg

Tidigt imorse, vid halv sex, gick vi upp för att åka tillbaka till flygplatsen och ta flyget till Hamburg igen. Tyvärr innebar det att vi bara han äta den sjukt goda och stora frukosten i tio min ungefär.

Nu befinner vi oss på Radisson Blue i Hamburg då alltså. Inte lika lyxigt som alla andra hotellen men... Det fanns konstigt nog rulltrappa upp till reseptionen men ej hiss ! Ca 30 våningar är huset och antagligen varenda en av dom håller på att renoveras för det luktar... Skummt !

Jag klagar inte i alla fall för Internet finns det till skillnad från de andra hotellen och det är ju det viktigaste right :P
Just nu chillar jag och klumpen på hotellet och elena är på nått möte. När hon kommer tillbaka ska vi ta oss en liten promenad runt stan.

Imorgon bär det sedan av till Bryssel som är det sista stoppet på resan. Samma hotell i 4 dagar, yeeeey ! :D

Europaturné - München

Another day another hotel...


Tisdagen spenderades i München. Upp tidigt och ta planet dit, sen åka massa jobbigt tåg och taxi för att komma fram till hotellet. Det var väldigt fint det med, lite mer .. ja jag vet inte. Har ej bestämt viklet av alla hotell vi har bott på som jag gillar mest än.

För övrigt så är alla väldigt trötta efter allt resande plus att alla är förkylda nu, Ines oxå. Därför spenderades mestadels av dagen på hotellet. Vi tog det lungt och gick mest ut för att handla mat osv. Dock upptäckte jag att det ej fanns nån Starbucks i närheten igårkväll när min hals var i stort behöv av nått varmt och gott.

Efter ett skönt bad i det stora badkaret tittandes på Harry P på datorn gick vi och la oss för vi skulle upp tidigt dagen efter, idag, och åka tillbaka till Hamburg.

Europaturné - Hamburg sightseeing




När elena gick ner till mässan och jobbade så tog vi en liten promenad. Sjön ovanför på bilden ligger mitt i stan och precis vid hotellet. Affärerna och gatorna går lixom runt om den.
Lillklumpen sov en bra stund idag med så jag fick Sightsee:a lite själv först, vilket jag mest gjorde inne på HM för det fanns tre st på den lilla biten vi gick. Men jag måste ju hålla i slantarna nu så det blev inget. När snuttan vaknade kollade vi på en stor fågelsamling och sen knallade vi till sjön och satt där ett tag. Sen blev det mat från Subways som togs med till hotellet. Nu sover lillan efter att ha fått mat osv och jag kollar MTV som vanligt. Det finns ca 200 kanaler på massa olika språk men orkar ej anstränga mig och leta egenom alla.

Förkylningen min blir bara värre och värre, hostar som bara den. Varm choklad är jag sugen på och ska nog gå ner på Starbucks idag igen och köpa med en. Är inte direkt kallt ute, man kunde gå utan jacka till skillnad från igår men ändå. Alltid gott för halsen och själen!

Europaturné - Four Seasons

   



 s 

Europaturné - Hamburg

Vi är nu framme i Hamburg efter en liten incident på vägen hit oxå så klart...

Tidigt var vi uppe imorse, men som vanligt ej tidigt nog för det blev massa stress och elena hann ej ens äta frukost innan vi var tvunga att hoppa in i taxin till tågstationen. Men vagnen är nu tillbaka till allas glädje.
Vi "råkade" sätta oss i första klass fast vi hade andraklass biljetter på tåget men konduktören sa inget så... När vi körde in på stationen i Hamburg sov jag och ines och elena trodde att det avr en station kvar så vi fick skynda oss på med alla kläder och jag fick ut alla väskor medan elena la ines i vagnen osv. Precis när jag skulle hjälpa dem ner så stängs dörrarna och går ej att öppna. Plötsligt rullar tåget vidare, jag står på på stationen och de är i tåget. Inte mycket att göra åt saken då, jag knallar med alla fyra väskorna mot trapporna och äntar där, elena ringer och säger att de tar nästa någ tillbaka, det tog ej mer än kanske 15 min så var ej så farligt :P

Just nu befinner vi oss på Four Seasons här i Hamburg och tack och lov så finns det internet på hotellet gratis. Lyxigt är det oxå minst sagt, ska lägga upp lite bilder snart.

Haha glömde det på förra hotellet men hade tänkt packa på mig alla gratisgrejer man får, som Ross i vänner lixom man måste ju utnyttja allt ! Här fanns det massa små söta tvålar och krämer, men oxå tofflor men dessa kom jag ihåg på förra stället oxå så har nu redan två par :D

Europaturné - Berlin



Första och enda hela dagen i Berlin idag. Vi vaknade, eller snarare Ines, runt halv nio och gjorde oss i ordning och knallade ner till frukosten. Den var minst sagt mumsig. För mig blev det några goda frallor, fruktsallad med yoghurt och chokladmüssli och varm choklad. Det sista mest för att jag är ganska förkyld. Det leder till att alla som möter mig eller ser mig hosta flyr eftersom de antagligen tror att jag är svin-sjuk.
Resten av dagen har elena jobbat på nån vinmässa här på hotellet och Ines och jag har myst på hotellet och knallat runt lite i Berlin. Tyvärr är affärerna ej öppna idag så vi har mest tittat på vad jag gissar är kända saker och platser, för insatt i Berlin och dess historia kan jag ej påstå att jag är. Efter det knallade jag till McDonalds och beställde lite mat att ta med upp på hotellet.

Nu när jag skriver detta sitter jag på hotellrummet och kollar på MTV, på engelska för en gång skull. Lustigt att när jag är i Tyskland kan jag se engelska MTV men i spanien kan jag bara se tyska mtv, störande för allt är ju dubbat istället för textat. Ines sover alla fall igen, på golvet denna gången. Jag tror stackarn blivit smittad av mig för hon hostar och sover mkt. Inte konstigt om hon har eftrersom hon gillar att mysa så mkt nära ansiktet men...

Ska gå ner till Starbucks när Elena kommer tillbaka vid sju för att publicera detta. Det finns internet på hoteller men det kostar 5 kr i min så det skippar vi nog. Ska försöka somna i skaplig tid ikväll oxå eftersom vi ska upp tidigt imorgon för att fara till Hamburg.DOUGH D.


Jag vid en bit av berlinmuren


Äckligt mycket tuggummi på sidan av en murbit

Grejer som jag ej vet vad de heter, nån som gör?

Ballt !


Ines leker på golvet




Europaturnén börjar

Lördagen var en lång dag. Den började runt tio då vi åkte till IKEA. Kände verkligen pirret i magen när man såg alla svenska saker och textrer på svenska ^^ Jag inhandlade en hel del men hade ju trotts allt en ganska tight budget eftersom jag shoppade i veckan och ska vara borta i 10 dagar nu OCH ha pengar kvar när jag är hemma. Men jag lyckades alla fall hålla mig under budgeten, med 5 euro :P Jag köpte bland annat:

En stor vovve, numera "Britten" efter mormor

Skoställ

Barngalgar i olika färger

Handkräm

Innetofflor

Skålar

Diskborste

Kudde

Filt

Skohorn

Doftljus


Från mataffären:


Flädersaft

Blåbärssylt

Vaniljsås

Ballerinakex

Marabouchoklad

Chips


Tror det var allt :P


Sen bar det av till flygplattsen efter ånga varv runt Bilbao för att hitta dit. När vi väl gått igenom säkerhetskontrollen och sagt hejdå till en mkt tårögd Hasse såg vi att planet var försenat. Vi skulle mellanlanda på Mallorca men hade bara en timma där så vi oroade oss lite att vi ej skulle hinna med planet till Berlin.

Väl framme på Mallorca efter en kort resa där Ines skött sig utmärkt, sprang vi med allt handbagage, 4 väskor plus Ines, till gaten som såklart var längst bort, för att sedan se att det planet oxå var försenat.

Vi flög i 2.5 timmar och Ines var jättetrött eftersom det nu var flera timmar efter hennes läggdags. När vi kom fram var det bara att vänta på allt bagage, minst fyra väskor där med plus vagn. Självklart skulle någonting gå fel där med - vagnen kom aldrig. Vid 12 på natten fick vi sitta och fylla i papper osv för att fåhit vagnen idag. Den har ännu ej kommit men är påväg från Mallorca med 18 planet.

Därefter tog vi taxi till hotellet som var vääldigt stort och fint. Somna gjorde vi snabbt efter den långa dagen..



Ballt flygplan och två mallorcabilder :P

Naaawe, söteklumpen somnade på planet med huvudet hängande, inte fan är det skönt att sova på flyg!

Lite bilder från hotellet.. ser mindre ut men är jättestort rummet och badrummet är som tre rum i ett! ^^

Ines humör var på topp trots den sena timmen och alla förseningar




Beställt



198 :- från H&M


"It's my way or the lame way"

Jag har alltid hatat specner i The hills men alltid skrattat åt hans översittarattityder och uttryck, som de ovan.
Måste säga att jag blev lite besviken på the City dock, så himla kort och händelselöst typ.. Men the hills! när man fick se när mitt hatobjekt nr.1 Kirstin får en drink i ansiktet i vad som skulle komma denna säsongen pirrade det riktigt ^^ Pepp är jag på vad som ska komma !

PS. om ni av nån anledning ej skulle veta det innan kan man se alla avsnitt på MTV.com

iiiiwwh !

Märkte precis att jag kan kolla på Svenska Hollywoodfruar på tv3:s hemsida !!! jag är inte längre den ända svensk som inte har sett ! :D Här ska det kollas, lösgodiset jag fick idag kunde ej kommit lämpligare :D



Välbehövlig present


Fick dessa städhanskar av mamma och emilia från lagerhaus tror jag nu när jag kom hit, kan ju verkligen behövas.. LIte glamour i allt städande !

Framme och första olyckan väntade bara runt hörnet...

Har precis ätit frukost efter första natten i lägenheten igen. Var helt själv inatt, de andra är väl på semester antar jag. Saker och ting såg ut som jag lämnade det, förutom att toaletten hade blivit ännu skitigare, massa damm och hår så nu ska jag säga till på skarpen !
Blomman hade alla fall överlevt och datorn stog kvar.

När jag vaknade imorse då var det bara att ta fram skurhanskarna igen för för andra gången på den tiden jag bott här hade saker läckt för mig i kylskopet, förra gången var det mjölk, denna gången cola ! men flaskjäveln var inte ens öppnad och läckte ändå !  grrr var bara att börja att torka och skölja av allt... Dessvärre hade vi ej nått hushållspapper så fick öppna ett stort paket med servetter som låg där och ta dem :P

Just ja, resan igår gick finfint oxå, landade i madrid redan vid tolv på dagen och hade då sovit mestadels av flygresorna eftersom jag investerade i en sån uppblåsbar kudde som är som en hästsko. Jävligt läskigt dock för ju högre upp man kom i luften fylldes den med mer och mer luft, fick tömma ut flera gånger så den ej skulle explodera.. Sen när man landa var all luft borta igen typ. Men väldigt bra investering som sagt för jag sov hela tiden och brukar ej kunna sova alls !
 Väl framme i madrid skulle jag ju åka massa metro igen och sen ta bussen till Logroño. Metron gick bra men väl framme skulle ej bussen gå på en och en halv timme så var bara att vänta.. Sen tog själva resan 4 timmar, men jag sov lite och kollade Benjamin Buttons så det gick oxå halt okej. 
Hasse hämtade mig och vi åkte hem dit och åt och så, bebben hade blivit hur stor som hellst ju ! söte^^


Packat och klart

Eller packad och klar kanske är rätt verbform eller hur man ska säga. För nu har jag packat ner allt jag vill ha med mig hem och lite mer. Nu hoppas vi bara att det ej är för varmt imorn för sånna fall åker vi ej förens på lördag morgon.

Jag tvivlar på att det finns internet dit vi ska så nästa gång ni hör från mig är jag antagligen i sverige, peppar peppar.

DOUGH D.


Oongen var gladheest som vanligt idag, sitter och pratar och skrattar för sig själ i vagnen. Det kan ju ej annat än att smitta av sig ^^ Och visst är jag en snäll barnflicka eller vad jag är, för den lilla grejen hon har i handen, bit-handen, har jag köpt !! och en fot :P hon bet ju i allt hon fick tag i, speciellt andras händer så tyckte det skulle passa bra.

Snart så

Ja snart åker jag hem och förberedelserna är i full gång. Igår inhandlade jag allt jag ville ha med mig hem och och idag var det dags för tvätten. Det gick ej så bra och jag äger numera inga vita plagg längre om man säger så. Men blandar man allt stöter man väl på problem förr eller senare.. Tog ett tag för mig alla fall, har kört allt i samma i snart fem år. Men men kanske kan bleka när jag kommer hem. Det roliga var att min nya hundafro-tröja klarade sig helt ?! Men aja man lär sig väl från sina misstag.

Imorgon skah jag packa och städa sen på fredag efter jobbet åker vi om det ej är allt för varmt. Ska bli trevligt att få se Madrid för första gången, trotts att jag ej har några pengar att spendera tyvärr. Men en weekend i Madrid helt gratis säger man ju ej nej till!

Hasta mañana!

Kroasang

Ja, jag vet att det stavas Croissant, men orka vara överdrivet fransk, sånna dumheter fick vi nog av på skolavslutningen ;)

Det jag skulle komma fram till var i alla fall att man här kan köpa sånna i påsar med ca 6 st i. De är inte sådär krispiga så de faller sönder utan bättre konsistens, MEN oxå ett plus att det är en chokladgegga i! Jag måste tyvärr erkänna att jag köpte en påse igår och den är redan slut ! men det gör mig ej ett dugg för de är så goda att de är värt det. Dessutom har jag inte ätit riktigt alla själv utan bjudit Elena oxå. Kanske nått att köpa med sig hem då de bara kostar 1.30 euro? tveek ändå för de håller sig bara några dagar och jag sja ju till Madrid hela helgen först...

DOUGH D.


Den sista såg så ensam ut i påsen så var tvungen att ta den med...

Tjena tjena mittbena !

Idag hade jag mnittbena för första gången på säkert tio år. Men håret har blekts så mkt vid min vanliga bränna så jag ville variera lite för att få ett jämnare resultat :P

Så här vackert var det, om man nu kan kalla det vackert... ^^


Kan fåglar sikta?

Det har jag undrat länge. De lyckas alltid träffa människor med sitt bajs ju ! Idag var jag den enda personen som låg vid poolen och en ynka liten fåger glider förbi ovanför. Tror ni ej den träffar mig då eller?! Som precis smort in mig. Det vara bara att gå raka vägen till duscharna och spruta av det. Poolen hade ju varit lite ofräscht ändå...

Efter solningen idag kom jag på den dumma idén att jag skulle låna en cykel hem eftersom jag hade en hel del packning sen helgen kvar där, dator och massa kläder och så. Tänkte att cykel skulle vara lättare än att gå men jag tvekar nu. Ett åskväder var då påväg in och det var kvavt och varmt som bara den. Min stora väska hängde på styret eftersom det ej fanns nån annan stans att göra av den. Jobbigt som fan var det att cykla och hela tiden hålla koll på väskan så den ej åkte in i hjulet. De sista hundra metrarna blev det typ storm och regn men jag klarade mig hem oskadd alla fall.
Jag som hade tänkt ta mig en liten promenad nu får nog skippa det. Eller hoppas på att vädret vänder.

Gårdagen

Igår var första dagen för bara oss flickor här eftersom Hans är i Kina. Vi åkte på en liten utflykt till en av elenas kompisar som jobbade på en jättefin och känd vinbodega. Den låg precis vid floden och hade jättefin utsikt. Fick även tvinga i mig lite vin oxå men det var vitt som tur var annars hade det aldrig funkat !
 På eftermiddagen gick vi lite på andra rean här, jag inhandlade några nya glas, underkläder och nya innetofflor som ej fäller. På kvällen hyrde vi film, Changeling med Angelina Jolie. Den var helt sjuk med tanke på att den var baserad på en sann historia. Den var verkligen hemsk som sagt men samtidigt väldigt bra.

Nu ska jag ta och steka mig en korv och koka lite pasta !
 


Vin vin vin massa vin. Det fanns typ fem gångar till, men man ser ej hur mkt det var för jag hade bara mobilen med mig :/

Jag hade cravings för en flottig Bigmac

Idag innan lunchen var jag hungrig som aldrig förr. Hela magen bara sögs in lixom. Vi skulle äta när hasse och elena kom hem efter tre och jag hade ätit frulle innan nio. Hungrig var jag alltså och de hade tagit fram nån linsgojja med potatis ur frysen som vi skulle äta. Då blev jag så jäkla sugen på att bara smyga mig till donken efter jobbet och ta den största menyn de har, jag har ju trotts allt klarat mig utan innan. Men så återstod bara problemet med vad jag skulle säga till dem. Jag tänkte ju självklart säga att jag redan hade ätit, men problemet var ju bara, vad?! Nått ur frysen kanske, men då hade hasse antagligen bara frågat, jaha vad då? och jag visste ej vad som fanns och det fanns ingen tom burk som jag kunde fakea att jag hade haft maten i heller. Jag kom helt enkelt ej på nån bra lösning så min donken dröm gick sakta men säkert i kras.
 Jag slapp linsgrejen alla fall för vi gjorde en pastasallad oxå, men det mättade ej så mkt. Är redan hungrig igen tyvärr :S och donken ligger en halvtimmes promenad härifrån ju minst.. Skulle iofs kunna gå dit ikväll, jag var ju sugen på att promenera lite.. Får se hur jag gör, kommer antagligen bli flingor som vanligt.. och choklad som sagt...

Fin de semana

Äntligen är det heleg, och jag säger ej äntligen för att jag är trött på att jobba utan för att det nu bara är en vecka kvart tills vi åker till madrid sen hem ! :D Jag är iofs lite trött på att gå upp så tidigt, eller så kanske jag ej har vant mig än snarare.

Jag har ej så mkt att dela med mig av tyvärr. Igårkväll jobbade jag, kollade The Proposal som förövrigt var kanonbra, sen sov jag där och har jobbat som vanligt idag. Ikväll ska jag ta det lungt, äta min goda milka-choklad och kolla Brüno och the Hangover igen hade jag tänkt.

Vädret idag var förövrigt ej mkt att hänga i julgranen så att säga. Blåste som bara den och molningt var det. Jag hade dumt nog bara tatt med min en lite klänning eftersom det hade lovats bra väder till helgen men det fick jag lida för på vägen hem nu. Fick ta bussen för det var omöjligt att gå en meter utan att visa hela härligheten då klänningen blåste upp. Jag som hade sett fram emot en skön promenad utan hetta och med bra musik i öronen. Får väl bli en annan dag.

Hot hot work work

Varmt idag som vanligt, och ska tydligen bli värre till helgen. Därför hoppade jag över min lilla solstund efter jobbet idag vid poolen så jag kan spara mig och huden till i helgen. Då ska hasse till Kina med jobbat och Elenas syster kommer antagligen upp och jag ska nog sova där, så det blir en riktig tjejhelg.

Ikväll ska jag jobba lite extra eftersom Hasse och Elena ska på bio. Man säger ju ej nej till lite extra cash. Nästa vecka ska jag jobba en timme längre varje dag oxå eftersom hasse är borta och sånt gillar vi !



På resande fot

Det blir mycket resande för mig nu framöver vilket jag ser mycket fram emot ! Det som jag ser fram emot mest är, tyvärr kanske man ska säga, den första. Den börjar på nästa fredag eller lördag redan då jag, Elena och Ines åker till hennes föräldrar eller syster i Madrid. Där ska jag stanna tills måndagen för då tar jag flyget därifrån hem !! Tiden har gått så fort, mindre än två veckor kvar nu ! Sen är jag hemma i nästan tre hela veckor.
Nästa resa efter det är med Elena (hennes jobb), och Ines. Vi ska åka till massa ställen, Berlin, München, nån mer stad i Tyskland, Bryssel och nån mer stad i Belgien. Denna resan pågår i hela 12 dagar i mitten av september. Jag ska alltså följa med för att passa Ines när Elena jobbar eftersom Ines fortfarande kommer amma då.

Sen, kanske men bara kaaanske, så ska vi tre, kanske, åka till Kuba och Dominikanska republiken i höst !! :O det skulle ju ha vart hur ball som hellst ju ! ^^ jag hoppas att det blir så alla fall. Eller, när jag tänkte på det nu så vill jag ej gärna flyga över hela Atlanten där så gör mig ej så mkr om det ej blir av :s

Cash flow

Gick nyss in på internettbanken för att kolla läget på mitt konto och såg att jag har varit duktig på att inte spendera pengar de senaste veckorna. Hasse och elena köper ju maten om jag ej äter där så är kanske ej så kontigt, men bara därför ska jag nu ta en promenad ner till affären och köpa mig nått gott till ikväll, lite glass kanske? de har sånna jättegoda burkar, som B&J typ.. fast nästan godare om man vågar säga så !

...och så blev jag stoppad av polisen ja!

Yes, så är det mina vänner ! Idag när vi åkte från elenas bodega såg jag två motorcyklar bakom mig i backspegeln. Efter ett tag körde den ena om mig och sölade sig som fan framför, körde max 90 på 100 vägen.. Sen börjar han blinka innåt och vinka med armen.. Det måste vara mig den menar tänker jag så jag kör efter, av motovägen, genom en rondell och in på en grusväg :S Sen kommer den första, en tjej fram och frågar efter all dokumentation.. Jag ger henne mitt körkort och bilpapprena som man alltid måste ha med här.. Hon tittar på de ett bra tag, kollar bak på ines och sen tillbaka på mig...Sen säger hon bara: Okej, tack ! och säger hur jag jag komma tillbaks till motorvägen. De stannade bara mig !!!! ingen annan ?! jag körde ej ens för fort eller nått.. WTF lixom?! inte nog med det men sen bajsade trollet när vi kom hem igen oxå... det var som en tjock soppa i blöjjan :S


Ajajaj, sicken tabbe !

Vaknade 08.39 imorse. Jag börjar 08.45. Elena börjar jobba 09.00. Det tar en halvtimme att gå... Som tur var hade jag ju bilen så var där ca 12 min efter uppvaknandet men, det är ju ej bra alla fall. Det konstigaste var att jag inte hade nått som hellst minne av att jag hade stängt av BÅDA klockorna men, tydligen hade jag. Ska nog försöka sova lite tidigare än tre framöver, fyra timmar är lite för lite att sova...

Nu ska jag bara byta om och sen knalla tillbaka en halvtimme hem till la familia för vi ska åka och träffa la otra familia. Det är ingen höjdare att knalla så länge i denna värmen men vad ska man göra. Med lite håkan i öronen blir allt bra ! Wish me luck !

San Fermín, galenskaper i Pamplona

Denna veckan och nästa firar man San Fermín i Pamplona som ligger ca 8 mil här ifrån. Hundra tusentals människor åker dit från hela världen för att festa i två veckor och springa med tjurarna i tjurrusningen ! Det är helt galet, man kan följa det varje dag på tv:n här. En människa har redan dött denna gången och minst en brukar göra varje gång och många blir skadade. De får helt skylla sig själva tycker jag, speciellt om man dricker först och springer sen som många gör. Kollade lite klipp och denna första är helt galen, det gick verkligen fel. 60 människor skadades på samma dag, men ingen dog konstigt nog men det ser ju sjukt ut:




Den andra är väl lite mer "vanlig"... Tycker mest synd om tjurarna för de ramlar ju de med :/


Detta bör ni veta...

... för att förstå lite mer om min vistelse här:

1. Jag är alltså i Logroño, en stad med ca 150 tusen invånare som är huvudstad i regionen La Rioja. Den ligger ej vid havet så bada får man göra i pool om man har tur. Om man gillar att åka buss kan man göra det mycket här för det kostar 56 cent. Hela regionen lever i stort satt på vinproduktion och alla är jätteförvånade när jag säger att jag ej gillar vin alls. Elena har tagit det som uppgift att få mig att älska det tills jag åker hem ! haha deras vin går förövrigt att köpa från systembolagets beställningslista ! ^^ här en liten karta så ni vet var jag befinner mig :


Det andra ni bör veta är att här har man skor inne. Jag har därför köpt mig, eller mamma har rättare sagt, ett par billiga
espadrillos till mig som jag går med inne. Men de fäller så dant så jag har bestämt mig för att ej ha dem i mitt rum utan bara när jag ut från min dörr. Så här söta är dom, he...:
 

Lyx

När jag kände att jag ej orkade fixa mer för tillfället förut tog jag bussen för 5.60 kr till Hans och Elena. När jag kom dit väntade en stor sallad och pannkakor på mig. Sen chokladpudding. Fick även med mig två kassar mat hem, allt från cola och popcorn till äpplen och kakor och pysssshevatten och ketchup. Massa gott bara. Sen fick jag ta deras bil oxå, står nu parkerad här nedanför så jag kan sova 20 min längre imorgon. Det kallar jag lyx ! ^^

Jag skrubbar tills knogarna bleknar

Pjuh ! det är det ända jag kan säga. Är helt genomsvettig och slut i kroppen. Jag har nämligen städat hela köket, skrubbat varenda litet skåp, puttsat varända liten yta. Och det behövdes kan jag säga! Fy så smuttsigt det var, tur att jag hade handskar. Har även SOPAT eftersom det ej finns nån damsugare och torkat av de äckliga golven... Samtidigt tvättade jag. Nu har jag bara upphängandet av tvätten, städa toaletten och mitt rum kvar, yeey ! Kommer aldrig hinna, ska äta lunch hos hans och elena sen oxå.. Suck. Men det går bra alla fall och kommer ju vara skönt när allt är klart.

Tacokväll

Igår åt vi tacos här för första gången. Det var efterlängtat. Jag gjorde guacamole, köpte nya grejer så jag skulle göra ikväll men men har ej hunnit. Nu ska jag sova och ha min första riktiga sovmorgon sen jag flyttade hit, oxå efterlängtat !





Bajs igen, men idag i form av en fontän...

Hela veckan har gått kanon på jobbfronten. Ungen är en liten leende ängel. Så jäkla sweet och gosig ^^ men idag kom veckans värsta (om man bortser från att jag precis stavade veckan med ä först eftersom jag redan tappar min svenska typ S:).. När vi precis kommit ut från alla dessa dörrar idag och befann oss på gatan så hörs än smäll ifrån vagnen och jag överdriver ej. Ungen fontänbajjade och det läckte ut från blöjjan, byxorna och ut till vagnen :/ bara att vända hem igen och byta bajsblöjja för första gången. Hon bajjar nämligen bara en gång i veckan och ni kanske förstår hur mkt det då var på en gång... Ungefär lika mycket som jag fick kvällningar.. Stod ej ut.. och föräldrarna bah: ååå avd du är duktig bla bla.. inte fan vill man att de ska göra så :S

Mycket annat händer ej här, jag jobbar på dagarna, chillar där en stund, förhoppningsvis vid poolen som idag, sen kommer jag hem och chillar ännu mer. Men jag orkar typ endåså ej nått annat för jag somnar lika sent som hemma men går upp jättetidigt och sover nada.

En positiv sak är att jag kanske kommer få jobba dubbelt så mkt fast i en annan familj som vill att jag ska vara där och prata engelska med deras tre åriga unge. Det betyder ju oxå dubbelt så mkt pengar vilket för mig direkt för tankarna till massa rolig shoppning. Men ska ej säga för mycket kanske ej blir av, ska träffa dem på måndag !

Nu ska jag packa badväskan innan jag går och sussar för imorgon bär det av till San Sebastián och havet !

DOUGH D.


Imorgon blir det glass glassiiigt !

Iwwwwwwwwh !

ÅÅ jag är så nöjd va !! :D har suttit här i vardagsrummet och pratat med min storväxte rumskamrat i en timme nu och jag har förstått allt förutom en sak när han pratade om olika förolämpningar man kan säga :S och han förstår mig oxå ! förutom när jag skulle förklara vad spotify är.. det var svårt ! han trodde hela tiden att man laddade ner. Men nu behöver jag ej vara rädd inatt och ställa ut min fälla igen för han är riktigt trevlig.. Nu visar han massa spanska grupper medan vi tittar på Michaels begravning. Nöjd är jag ^^

Buenos tardes

Här sitter jag och slappar framför tv:n, mjukisarna är på så klart. Ingen annan är hemma än :P Resten av dagen ska jag bara chilla till tusen och äta allt gott jag har hemma. Har ej tagit det lungt en hel eftermidda på hela tiden jag kom hit, alltid har det vart nånting som ska göras. Ska spela GH och kolla på massa Top Model säsong 12. Godsaker är det som sagt ej brist på. Älskar att bo för mig själv så jag bara han ha massa gott hemma. Cola light, croisanter med choklad i, god frukt , godis, philadelphia (?) ost med mera med mera.

Nu kommer visst nån :/  aha det var javi och hans snälla flickvänn det gör inget :P eller joo för då vågar jag nog ej spela på mitt lilla tv spel...

Min dag på bästa jobbet

Första riktiga dagen på jobbet idag och det kunde ej ha gått bättre. Jag knallade dit och det tog så mkt som en halvimme ! men det var lagom varmt så det var bara skönt. Sen käkade jag frulle medan söfnöten kollade på sin Baby Einstein film som hon alltid gör på morgonen. Jag strykte lite kläder som jag nu för tiden tycker är riktigt kul av nån anledning och tömde diskmaskinen och lite så. Efter ett tag så somnade hon och sov i hela en och en halv timme så mkt strykande blev det för moi. Sen när hon vaknade var hon hur glad som hellst. Bara satt och skrattade i mitt knä tills jag upptäckte att klockan redan var tolv, då vi skulle åka till Elenas jobb så Ines kan äta. Blev ett snabbt blöjbyte sen iväg med bilen. Även det gick bra, fick sjunga några värser av Imse vimse spindel så var hon nöjd. Sen bar det av hem igen och då tog vi oss en liten promenad i parken igen och hon somnade. Sov ej lika länge denna gången men vaknade ändå upp med sitt söta leende. Vi lekte lite tills hennes pappa kom hem och vi åt lite lunch.

ÅÅ nej nu kom jag på en dålig sak... På vägen dit imorse märkte jag att hjärtat på armbandet jag fick av mamma var borta :( det måste ha trillat av nån stans. Så fint var det ju :/ ska leta nu på direkten.. Sen ska jag koppla in mitt ps3 och spela lite!

Nu är jag vuxen (nästan)

Har fått nycklarna till min första "egna" lägenhet. Jag bor ju ej själv, men alla fall utan mamma :P Imorgon flyttar jag in med de få grejerna jag har, lägenheten är ju redan möblerad och som tur var har jag en stor garderob eftersom 98 procent av det jag har med mig är kläder. Ska få nån typ av skrivbord av Hans och Elena, så ska vi köpa galgar och kanske en matta imorn bara. Kanske nått att hänga på väggarna oxå. Sen är jag nöjd. På måndag ska jag få träffa min första potentiella kompis ^^ Hon är oxå 19 och kommer från typ Brazilien eller nått. Skoj ! Hoppas jag ej får munhäfta då som jag fått hittills när jag vart i lägenheten. Däremot så gick mamma och jag själva med Ines till vårdcentralen idag för att lämna in några papper, utan Elena min tolk :P Det gick riktigt bra och jag kunde säga det jag ville och hon förstod mig. Haha nöjd är jag.
I nya lägenheten kan man använda baknen nedanförs WiFi internet, men jag tror han Javi sa att det bara funkar på kvällarna och ej på helgen :( vad ska jag då göra. Kommer vara förstörd på måndagarna för att jag ej kan prata med alla hemma på min lediga tid... suck. Hoppas jag hörde fel :P

Nu kan jag vägen!

... till elenas bodega. Ska nämligen köra dig varje dag famöver vid tolvitden med ines så hon får lite lunch så att säga. Mamma och jag körde nyss dit, och det var lite läskigt måste jag säga för den ligger på vänster sida på en 100 väg. Så när man åker dit kan man ju åka lite längre och vända så man kommer på rätt sida, men när man ska där ifrån däremot är det andra bullar. Det är en häck på vänstra sidan så man måste köra precis fram till vägkanten för att se om nån kommer. Sen är det dessutom som ett stort dike precis innan man kör ut oxå.. Lätt är det ej. Men nu har jag övat alla fall.

Idag passade jag lillflickan helt själv för första gången i några timmar. Eller ja första gången på dagen då hon ej sov. Det gick bra, mysig är hon.

DOUGH D.


Sötan somnade så sött i min famn, myse ju. Farligt dock nu vill jag ju ha en egen !

Yo quiero reabajas






Idag har jag shoppat som vi kan se här. Endast tre affärer var vi inne i och jag hittade massa i alla. Det var ju rea! qw
Nästan tre timmar spenderade vi i dessa tre affärer, som var Zara och två andra. I slutet gjorde mina fötter så ont av allt köande att jag ej visste vart jag skulle ta vägen. Släng på en 30 minuters promenad hem sen ocå i rask takt så kanske ni förstår varför jag har haft på mig tjocka sockar sen vi kom hem trotts det minst sagt varma vädret. Stackars fossingar !
Imorgon vill jag efter jobbet därför bara chilla... men det blir ju ej alltid som man tänkt sig. Vi ska irra runt till nästan alla ställen vi var idag och måndags igen och lämna in alla papper och hoppas på att vi har allt denna gången. Sen blir det nog en utflykt på kvällen oxå antrar jag.

Idag när Elena pratade med Javi som han så fint kallas, en av mina blivande rumskamrater, så så berättade hon om våra låtsasplaner på att ha inflyttningsfest på lördag, eftersom jag ej känner några går ju ej det :P men han sa att han gärna kom och kunde ta med hans tjej och hennes lillasyster som är lika gammal som jag, plus hans skolkompis som han har berättat om mig om för den tydligen oxå är invandrare fast från Brazilien. Haha snäll är han ju men en fest blir det nog antagligen ändå ej :P

ÅÅ glömde ju berätta om min första lyckliga stund här ! det var i den sista affären som nästan hade mest fina saker. Jag kommer in där och de lirar feeta sköna musiken. Houseremixer som man bara ville veva gärnet till. Jag kunde hålla mig rätt bra men stäppte loss i provrummet. Det riktigt pirrar i mig. Kan ej förklara varför, men det blir så när man bara är omringad av spansk musik och tv över allt. Så kommer nått man känner igen och man blir sååå glad ! Infinity har aldrig låtit bätte än där. Dessutom var musiken hög oxå, gjorde ju bara saken bättre, fjärilar i magen ju¨^^


I 40 graders värme

Stressigaste dagen hittills. Inte bara för att jag imorse började jobba utan oxå för att vi resten av dagen har sprungit runt i tryckande värme på massa olika byrokrati-baj. Självklart hade vi ej med oss alla eller rätt papper denna gången heller så det är bara att gå tillbaks igen.
Mor min knallade på stan själv och köpte ett överkast och ljus till mitt nya rum, sneelt. I eftemiddag ska vi träffa ägaren av lägenheten, som ej bor där alltså. Sen ska mamma och jag kolla in rean på Zara och Zara home som börjar idag ! (Y)

Idag är jag mätt och belåten för vi åt mumisg pasta med laxsås!

I helgen flyttar jag hemifrån för första gången !

Japp nu är det då bestämt var jag ska bo framöver. Det blev lägenheten jag kollade på förra gången. Jag ska nu alltså bo med två pojkar i 28 års åldern :P haha men både mamma jag och Elena tyckte det var det bästa valet och fick en bra känsla av det så det ska nog bli bra. I helgen ska jag då ta mina väskor och flytta dit. Ska även innan köpa lite mer vuxna grejer såsom lakan och kuddar, några blommor och kanske nått ljus oxå. På rean på Zara Home, skoj ska det blir!
 Vi har kollat på sammanlagt fyra lägenheter av vilka man kunde stryka två direkt för de var så gamla och schleetna. Den enda som vi övervägde förutom den jag valde var en med tre tjejer, mellan 25-30 år. De var jättetrevliga och sa att jag kunde ringa så kunde vi fika även om jag valde en annan lägenhet för att jag skulle lära känna nån här, sneelt ju.

Resten av dagen har spenderats med att leta efter spanska för invandrare-kurser och glassandes vid poolen. Jag föredrar det sista som var riktigt skönt idag. Skyltar visar runt 35 grader i skuggan här så när vi hade legat ca 10 min var vi helt genomsvettiga igen så det var bara att doppa sig i den lagom varma poolen. Jag varvade med barnpoolen eftersom det var lite varmare där. Kan verkligen se mig själv chilla där en hel del i sommar när jag ej jobbar.
 Nått weard som hände när vi solade var att det helt plötsligt började regn/hagla från den blåa himlen. Stora droppar föll i säkert fem min, men det var mest svalkade. De hade antagligen blåst hit från molnen lite längre bort.

Jobbigt att det blir såhär långa inlägg hela tiden men det hinns ej med att blogga när vi har så mkt att göra. När jag flyttar kommer jag ha lättare tillgång till internet så några fler inlägg kanske jag hinner slänga in...

Buenos Noches !


Det händer ju så mkt hela tiden att jag glömmer bort att berätta om hälften. Men ikväll tog mor och jag en sväng förbi donken för första gången här. Det är nämligen så att om jag bara ska äta maten de lagar här hemma kommer alla mina kläder rinna av mig efter ett tag. De äter nästan alltid vegetariskt, vilket jag ej är så förtjust i, när vi som idag åt nån spenatröra med kikärtor, som huvudrätt utan nått till.. En sallad innan bara.. Jag plågade mig genom typ tio tuggor sammanlagt och skölde ner det eller vad man ska säga med en tomatbit till varje. Så illa smakade det. Mamma älskade det så klart men jag kommer som sagt svälta ihjäl efter ett tag.
På donken hade de asgoda klyftpotatisar som man kunde ta istället för las potatas fritas, vilket jag gjorde. MUMS!


Konstigt lösgodis...

Idag blev jag invandrare !

Oj oj vilket dygn. Orkar ej ens skriva om allt, har hunnit med så mkt.
Flygresan gick bra, under omständigheterna kanske man ska säga.. Väskorna behövde vi ej betala övervikt för som vi hade trott. Däremot fick vi väga våra handbagage. Vi hade med tre handbagage, varav en var min datorväska. Man får bara ha ett var och det får väga max fem kg. Alla väskor vägde 7-8 kg var, eftersom jag hade två datorer i dataväskan och mitt ps3 i anda väskan.. Efter många om och men var det OK ändå eftersom en av dem var dataväskan.
Andra problemet uppstod vis säkerhetskontrollen. Denna gången visade jag ej upp magen när det frågade om jag hade skärp, men de tittade dock skepiskt på mig eftersom jag ej hade tagit ut tvspelet ur väskan och de frågade "Har du en TILL dator med dig".. Nej det var det ju ej men den behövde ändå en egen liten låda.
Tredje problemet var väl kanske ej nått problem i sig men det hanlar om själva flygplanen. De var de minsta jag någonsin sett !! både från GBG till Bryssel och vidare därifrån till BIlbao. Jag trodde såklart vi skulle dö eftersom sånna småplan kam man ju ej lita på. Det gjorde heller ej saken bättre när jag satte mig och mitt armstöd trilla av och när jag kollade ut satt vi UNDER vingen, ej ovanför den. Så man såg alla läskiga grejer som försigick.
Fjärde flygproblemet uppstod när vi nästan hade flygit klart och gick ner för landning. En blixt susar förbi PRECIS utanför planet och jag erfarar att vi ska bli det nästa försvunna planet, trottsa att vi som sagt var nära flygplatsen.....
Ja, som sagt, resan gick ändå bra under omständigheterna för vi överlevde ju alla fall.

Idag har vi gjort massa viktiga saker som att skaffa mig ett spanskt personnummer och ID-kort och försökt skriva in mig i kommunen vilket ej gick så bra eftersom jag ej hade kortet än. Sen har vi även kollat på två lägenheter, varav en jag tittat på innan men denna gången var det ett annat rum som hyrdes ut och det gillade jag bättre. Vi har även inhandlat mina första "bo för sig själv" grejr, dvs eget schampo och sminkborttagningsmedel etc.

Nu ligger jag här ensam i mitt lilla rum, förutom Alfie då. Vi var och checkade in mamma på hotellet förut. Om vi har lust kan vi vinka till varandra från fönstrerna. Så nära är det !

Den första dagen har alla fall gått över förväntan och allt är ej så jobbigt som jag trott än... Med betoning på ÄN... Jag saknar så klart alla viktiga reda där hemma men fick idag den goda nyheten att jag kan stanna i sverige till den 16:e istället för den 9:e, dessutom är det betald semester. Gott gott gott!
Detta blev jävligt lång som jag anat. Alla som läst hela säg "I"... I


   


People talking without speaking

Yeeeey, äntligen fredag ! Känns som om jag skriver så varje fredag men varför ej lixom, man känner ju så lika mkt varje gång. Iofs är min fredagskväll ej mkt att hurra för för jag ska jobba medan, om elena får sin önskan, hasse och elena och deras kompisar går ut och vevar, fanns tydligen nått nytt disco berättade elena haha^^ Imorn dock blir det utgång för moi och bio på söndag med mina franska vänner, ska bli skoj.

Jag har gått och grubblat hela dagen på vad jag ska göra åt den här bloggsituationen jag befinner mig i. Om jag ska fortsätta med denna bloggen eller starta en helt ny.. Svåra val har jag alla fall och måste göra dem till i kväll för ska ta med stora datorn till hasse och elena och fixa allt med ny design och så. Suck vill ju verkligen ha kvar all historik men samtidigt ej heta doughs nu lixom :S men grejen är oxå den att jag haaaatar att komma på namn, jag suger på det. Så förvänta er nått aslame om jag väl startar en ny... Nån som har nått förslag?



DOUGH D.


RSS 2.0